Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) 5 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısı ardından Birliğin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, As Ofis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BESD-BİR Yönetim Kurulu üyesi Naci Kaplan oldu.
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Metin Yurdagül onursal başkan unvanını alırken, son beş yıldır Gıda Mühendisi Ebru Akdağ da yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Günümüz itibariyle dünya genelinde bir bitkisel protein akımının başladığını ve bu konuda AR-GE çalışmalarının artarak devam ettiğini anlatan Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, “Örneğin Amerika, Kanada ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde bakliyatın kendisinin tüketilme oranı düşüktür. Bu ülkeler bakliyatı daha çok konserve, humus, cips, bakliyat unundan ekmek, burger, köfte, nugget, snacks, kek, pasta vb. katma değer yaratan türev ürünler olarak tüketmektedirler. Ayrıca bakliyat bu ülkelerde bitki bazlı et üretiminde birçok gıdada katkı maddesi olarak kullanılmaktadır” diyor.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye'de 2023 yılında bakliyat sektöründe yaşanan gelişmeleri ve sektöre ilişkin görüşlerini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gıda Meclisi Başkanı Necdet Buzbaş kaleme aldığı yazısında, gıda ve tarım sektörleri açısından 2023 yılını değerlendirken, 2024 için beklentilerini paylaştı.
* Bu yazı, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.