Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: beslenme

Deprem bölgesinde bağışıklık alarmı



İmmün yetmezliği olan hastalar, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup. Çünkü bu hastaların diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmelerini zorunlu kılıyor. Bu nedenle, deprem bölgesindeki hastalar için ek önlemler alınarak uygun hijyenik ortamların oluşturulması gerektiğinin altını çizen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, “Kolaylıkla enfeksiyon kapabilen immün yetmezlikli hastalarla, merkezlerdeki hekimler ve hasta platformları sürekli iletişim halinde olmalı” dedi.

Oruç tutanlar dikkat! Bu hatalardan kaçının



Ramazan ayında oruç tutanlar için beslenme sıklığı, öğün saatleri, tüketilen besin miktarları ve ilaçların kullanım saatleri değiştiğinden dolayı bazı konularda çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki değişikliklere hatalı beslenme de eklenince, kilo alımının yanı sıra metabolik hızda yavaşlama, kan şekerinde ani iniş çıkışlar, sinirlilik, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, dikkatsizlik, konsantrasyon kaybı, hazımsızlık, şişkinlik, mide bulantısı ve kalp rahatsızlıkları gibi pek çok sağlık sorunları gelişebiliyor” diyor. 

Herbalife Türkiye’de 25. yılını kutladı



Beslenme alışkanlıklarını iyileştirme misyonuyla kurulan Herbalife, Türkiye’deki 25. yılını kutladı. Etkinlik kapsamında önümüzdeki dönemde gündemde olacak beslenme trendlerini de paylaşan Herbalife, şirketin kazanımlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini de açıkladı.

Knorr’dan afet durumlarına özel ürün: Mercimekli Erişte Aşı



Knorr, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerinden yola çıkılarak belirlenmiş beslenme kriterlerini gözeterek afet durumlarına özel Knorr Mercimekli Erişte Aşı’nı geliştirdi. Enerji içeriğinin ’i protein kaynaklarından gelen Knorr Mercimekli Erişte Aşı, sahip olduğu besin değerleri ile afetlerden etkilenen bireylerin protein, lif ve sıvı alımına katkıda bulunacak.

Geleceği besleyecek isimler için ücretsiz başvurular açılıyor



Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni için geri sayım başladı. Geleceği beslemeye kararlı ürün ve fikirlerin seçileceği Feed the Future Ödülleri için ücretsiz başvurular 3 Temmuz’da açılıyor.

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) faaliyetlerine başladı 



Daha sürdürülebilir bir dünya için bitkisel bazlı beslenme sistemine katkı sağlayan paydaşları çatısı altında toplayan Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), faaliyetlerine başladı.  Uluslararası paydaşlarıyla iş birliği yaparak projeler geliştirmeyi hedefleyen dernek, bitki bazlı gıdaları sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemindeki dönüşümün odağına taşımayı hedefliyor. 

Çeşitli ve dengeli beslenme besin alerjisi gelişimini önlüyor



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Serkan Filiz besin çeşitliliğine, hayatın ilk 4-6 ay içinde başlanmasının besin alerjisi gelişimini önleyebileceğine dikkat çekerek, tek tip beslenme yerine çeşitli ve dengeli beslenmenin, ileri yaşlarda astım, alerjik rinit ve besin alerjisi sıklığında azalmaya katkı sunacağını söyledi.

Herbalife’dan gıdanın geleceğine sürdürülebilir yatırım 



Bitkisel içerikli beslenme ürünleri ve takviye edici gıdaları bulunan Herbalife, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş bitkisel protein içerikli inovatif ürünlere yatırım yapmaya devam ediyor. 95 ülkede 11 bini aşkın çalışanı olan firma, iklim krizi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarında bitkisel proteini ön planda tutuyor. 

Başyazıcı Gıda 70. yılını kutladı



70 yıldır et ihtiyacını kendi tesislerinde yetiştirdiği besilerden karşılayan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı. Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı. 

Gezegen ve insan sağlığı için dönüşüm zamanı



Dünya genelinde otoriteler; BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın anahtarının tarım ve gıda sisteminde acil bir dönüşümün gerektiğini işaret ediyor. Bitki bazlı gıdalara ilginin arttığı bu süreçte tüketicilerin %58’inin haftada en az iki kez bitki bazlı gıdaları tükettiğini söyleyen BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Bugün, büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz ve bu dönüşümün merkezinde gıda var. Çünkü tükettiğimiz gıdalar, bunları nasıl ürettiğimiz ve ne kadarını israf ettiğimiz, insan sağlığı ve çevremizin geleceği üzerinde hayati etkilere sahip” diyor. EAPF (Avrupa Bitki Bazlı Gıda Birliği) Genel Sekreteri Siska Pottie ise “EAPF olarak sektör için eşit rekabet koşulları, teşvik edici politikalar ve destek için sıkı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.