Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: bulgur

Bulgurcular, ''güç birliği'' için toplanıyor


Yayın: 21-11-2012

Gaziantep'te, ''bulgur üretiminde kalite altyapısının güçlendirilmesi ve bulgurun tüketiminin arttırılması'' amacıyla, ''Bulgur Akıl ve Güç Birliği'' toplantısı yapılacak.


Duru, Bulguru Dünyaya Tanıtıyor !


Yayın: 26-12-2012

Avrupalıların yeme kültürüne adapte edilmiş, ambalajıyla birlikte mikrodalgada 3 dakikada veya tavada hazırlanabilen hazır bulgur pilavı ‘Duru Vital Bulgur Serisi’ Avrupa ve Türk pazarında yerini aldı” dedi.


Bulgur üretiminde katma değer yaratan CEREX makine teknolojileri



Mateksis Makine Proje ve Pazarlama Müdürü Aydın Gören, bulgur üretiminde kullanılan CEREX teknolojilerini ve sunduğu avantajları Gıda Teknolojisi Dergisi için yazdı.
 

Bulgur tüketmek neden önemli?



Bulgur, lif açısından zengin ve düşük glisemik indeksli yapısıyla diyetisyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, bulgurun sağlıklı yaşamı destekleyen özelliklerinden bahsederken, özellikle tam tahıl içeren bir besin olmasına ve yüksek lif içeriğine de dikkat çekti. 

Duru Bulgur, 2 bin yııllık Ahmet Buğdayı’nı yeni nesillere aktarıyor



Duru Bulgur’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle Türk tarımına yeniden kazandırdığı ata tohumu Ahmet Buğdayı, Karaman’da çiftçilere dağıtımının ardından, geniş alanlarda üretilmesi için tekrar toprakla buluşturuldu. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu ata tohumu buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız” dedi.