Bursa'daki tezgahlarda kilogramı 5 liradan yerini alan İran'dan ithal karpuzlar, çeyrek dilimler halinde satılıyor.
Pınar Su, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Uludağ kaynağında yeni tesisinde damacana su üretimine başladı.
Efsane Uludağ Gazozu’nun üreticisi olan Uludağ İçecek A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak, çocukluğunun şeker çuvalları ve gazoz şişeleri arasında oynayarak geçtiğini, kamyon kasalarından inmediğini belirterek, "Bu yüzden hep söyledim ve söylemeye devam edeceğim: Allah canımı maden suyu fabrikamızda alsın. Orada son nefesimi vereyim” diyor.
Bursa Sheraton Otel’de yapılan toplantıda bir konuşma yapan Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk, “Bayilerimizden aldığımız güçle 2018’e umutla bakıyoruz” dedi.
Erikli’nin Uludağ’ın zirvesinden başlayan hikâyesini Erikli sincabı anlatıyor
Erikli İyilik Fabrikası, 2 bin öğrenciyi ağırladı.
Karma Grup, 9-10 Nisan tarihlerinde Bursa’da HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi gerçekleştiriyor.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bize kalkıp 'Sizin Venezuela'da ne işiniz var' diyenler var. Onlara Allah yardım eylesin. 'Allah, akıl fikir ihsan eylesin' diyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Venezuela'dan aldığı, kendi hesabına aldığı bir metrekare toprak yok. Olmayacaktır da. Kaldı ki o ülkenin mevzuatında da toprak ancak kiralanabiliyor" dedi.
Türkiye’nin sevilen ambalajlı su markalarından Erikli, Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında Bursa’nın en önemli gelir kaynaklarından kestane ağaçlarının korunması ve verimliliğinin artırılmasını desteklemek için çalışma başlattı. TAGEM bünyesindeki Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün rehberliğinde dört farklı bölgede, Bursalı çiftçilere kestane yetiştiriciliği eğitimi verildi. Proje kapsamında, kestane ağaçlarının iyileştirilmesi ve üretimde verimin artırılmasıyla bölgede sürdürülebilir tarım amaçlanıyor.
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ile T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafında birlikte düzenlenen Japonya Pazarı Bilgilendirme toplantısında konuşan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Tarım ürünlerimizin Japonya’ya da ihracı konusunda kiraz ile başlayan çalışmalarımızı siyah incirle sürdürüyoruz. 2025 yılında Bursa siyah incirini Japon marketlerine götürmeyi, Tokyo’daki marketlerde siyah incir satılmasını hedefliyoruz” dedi.
Tat Gıda, çiftçilerle tarım teknolojileri ve çözümleri üzerine çalışan farklı kuruluşları bir araya getirerek, çiftçi farkındalığını arttırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü’nün 7.sini Bursa Karacabey'de gerçekleştirdi. Etkinliğe çiftçiler ve ilgili sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi.