Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ceo

2021 şirketlerin yüzde 70’i için dijitalleşme yılı olacak



Deloitte tarafından gerçekleştirilen 2021 Küresel Pazarlama Trendleri anketine göre, şirketlerin yüzde 70’inden fazlası, müşterilerle kurdukları bağları dijital çözümlerle güçlendiriyor. Araştırma, şirketlerin yüzde 63’ünün salgın sonrasında  teknolojiyi daha sık kullanmayı planladığını gösteriyor.
 

Hero Group’tan Kanada atağı



Türkiye’de Hero Baby markasıyla pazarın önde gelen bebek mamalarının da sahibi olan 135 yıllık İsviçreli Hero Group, geçtiğimiz yıllarda Almanya’daki satın alımlarının ardından 2021 yılına Kanada’nın lider organik bebek maması ve atıştırmalık markalarından Baby Gourmet'yi satın aldığını açıklayarak başladı.

Metro Türkiye’nin düzenlediği Gastronomi Sohbetleri “Kadın Gücü” ile başladı



Metro Türkiye bünyesindeki gastronomi keşif platformu Gastronometro tarafından düzenlenen Gastronometro Talks buluşmasının ilki, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 9 Mart Salı günü gerçekleşti. “Kadın Gücü” temasının gastronomi ekseninde ele alındığı buluşmada başta Horeca (otel, restoran, catering) sektörü olmak üzere iş dünyasında kadınların karşılaştıkları bariyerler, başarı hikayeleri ve çözüm önerileri konuşuldu.
 

Nestlé Türkiye’nin yeni CEO’su Yasser Abdul Malak oldu



Nestlé bünyesinde 22 yıldır çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yapan ve hızlı tüketim ürünleri sektöründe güçlü bir birikime sahip olan Yasser Abdul Malak, Nestlé Türkiye’nin yeni genel müdürü olarak atandı. 
 

KFC Türkiye, FSC sertifikalı ambalajlara geçiş sürecini başlattı



İŞ Gıda çatısı altında hizmet veren KFC Türkiye, Orman Yönetim Konseyi’nin dünya çapındaki Forest Stewardship Council (FSC) sertifikalı kâğıt ürünlerine geçiş sürecini başlattı. KFC Türkiye, çevreye ve geleceğe katkıda bulunacak yeni projesi ile sürdürülebilir bir gelecek için FSC sertifikalı yeni paketlere geçişini tamamladığında, soluduğumuz oksijenin en önemli kaynağı ormanların verimliliğine, biyolojik çeşitliliğe ve ekolojik süreçlere katkıda bulunmuş olacak. 
 

Patiswiss franchise çalışmalarına hız verdi



“Çikolata yapmak sanattır” inanışı ile yola çıkan Patiswiss Handmade Chocolates, 2021 yılında franchise çalışmalarına daha fazla ağırlık verme kararı aldı. Bu doğrultuda Patiswiss bu sene İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirde 20 mağaza açmayı planlıyor. Şu ana kadar Ankara ve Van illerinde Patiswiss mağazası açtıklarını belirten Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, “2021 yılında 50 metrekareden 500 metrekareye kadar olan mağazalara anahtar teslim hizmet veriyoruz. Ayrıca 2021 yılında yatırımcılardan franchising bedeli almayarak kârlı bir franchise teklifi sunuyoruz” dedi. 
 

Terra Pizza’nın yeni CEO’su Fasih Emrah Peker oldu


Yayın: 15-09-2021

Türkiye'nin ilk zincir pizza restoranlarından olan Terra Pizza’nın yeni CEO’su, 13 Ocak 2021 tarihinden bu yana Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Fasih Emrah Peker oldu.
 

Yemeksepeti’nin yeni CEO’su Mert Baki oldu


Yayın: 01-11-2021
Kategori: Gıda

Türkiye’nin lider hızlı ticaret platformu Yemeksepeti’nin kurucularından ve CEO’su Nevzat Aydın, ailesine daha fazla zaman ayırabilmek ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için genç girişimcilere verdiği desteklere odaklanabilmek adına CEO’luk görevinden ayrılma kararı aldı. Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nden ayrılma kararını almasının ardından CEO’luk görevine 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katılan ve halen İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki’nin atandığı açıklandı.
 

Ak Gıda fonksiyonel ürün ailesini genişletti



Gıda Teknolojisi Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Ar-Ge ve inovasyon projelerimiz sayesinde geliştirdiğimiz ürünlerde, tüketicinin sağlığına ek fayda getirecek fonksiyonel bileşenlerin kullanılmasını önemsiyoruz. Özellikle çocuk ürünlerinde besin değeri yüksek, vitamin mineral içeriği zenginleştirilmiş ürünlerin tüketime sunulmasını hedefliyoruz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Mehmet Dinçerler geleceğin girişimcileriyle buluştu



24’üncüsü düzenlenen Ulusal Kalite Günleri’nin konuğu Gloria Jean’s Coffees Türkiye CEO’su Mehmet Dinçerler oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte konuşan Dinçerler, kariyerindeki başarı hikayesinden önemli kesitleri geleceğin genç girişimcileriyle paylaştı.