Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala yönetiminde gerçekleştirdiğimiz ve okuyucularımız tarafından beğeniyle takip edilen Ayın Toplantısı, 2 Nisan Salı günü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nde yapıldı.
Türkiye’deki iki fabrikasında yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaşan Döhler, bu yıl içinde meyve sosu ve preparatları üretimine başladı. Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.
22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
Dört fabrikası ve Ar-Ge merkezi ile Türkiye’de faaliyetlerini yürüten Döhler Group, 2018 yılı içerisinde “ekstraksiyonla doğal renk maddesi üretimi” yatırımını tamamlayarak siyah havuç, kırmızı pancar ve aspir çiçeği gibi yerli hammaddelerden ürettiği yüksek katma değerli doğal renk maddelerini tüm dünya pazarlarına sunmaya başladı.
Gıda endüstrisinde yiyeceklerin ve içeceklerin renkleri ürünlerin albenisini artırarak müşteri tercihlerinde önemli rol oynuyor. Bunun en büyük nedeni gıdaların kalitesinin renkleri ile de değerlendirilmesidir. Ayrıca gıdaların renklerinin gıdalardan alınan tadı olumlu olarak pekiştirdiği de biliniyor. Bu nedenlerden dolayı gıda ve içecek endüstrisinde renklendiriciler sıklıkla kullanılıyor. Döhler Gıda Renk İş Birimi Müdürü İskender Arcan, doğal renklendiricilerin gıda sanayindeki önemini ve şirket olarak bu alanda yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi ile paylaştı.
Dilek Kaya Sarıgül - Döhler Türkiye Uygulama Laboratuvarları Müdürü &
Mert Alkış - Döhler Türkiye Satış Müdürü
Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın hayatını anlattığı “Üniversiteyi Gıda Sanayi ile Buluşturan Akademisyen Mehmet Pala” isimli otobiyografisi, Haziran ayının ilk günlerinde çıktı. Gerek akademide gerekse gıda sanayinde çok uzun yıllar çalışan Pala otobiyografisinde acı-tatlı deneyimlerini, başarılarını, sevinçlerini/üzüntülerini ve gözlemlerini ayrıntılarıyla anlatıyor. “İnsan kendi yaşam öyküsünü neden yazmaya kalkışır? Bu soruyu kendime çok sordum. Bence insan yaşamı boyunca tanık olduğu, karşılaştığı olaylara verdiği tepkilerden ve deneyimlerinden başkalarının da yararlanmasını sağlamalıdır” diyen Mehmet Pala ile otobiyografisi hakkında konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Kızılay İçecek tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Maden Suyu Kongresi İstanbul’da yapıldı. “Bir Ömür Maden Suyu” temasıyla düzenlenen kongrede maden suyu sektörünün bugünü ve geleceği masaya yatırılıyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, maden suyunun insanların bedensel ve ruhsal sağlığı açısından önemine değinirken, “Bu büyük nimetten yeterince istifade edebiliyor muyuz? Bugün Avrupa’ya baktığımızda kişi başı yıllık 100-150 litre mineralli su tüketildiğini görüyoruz. Ama ülkemizde 10-15 litreler seviyesinde olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Koku Atölyesi, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da yapılacak.