Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Özer, Türkiye’de şu anda büyük bir diyet karmaşasının yaşandığını belirterek, “Her şeyi yiyebiliriz. Önemli olan ne yediğimiz değil, ne miktarda tükettiğimiz” dedi.
Sağlıklı yaşamı belirleyen bazı faktörler olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Pala, beslenme, fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımı gibi öğeleri içeren yaşam şeklinin sağlık açısından diğer faktörlerden önce geldiğine dikkat çekti.
Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, zayıflama diyeti yapan bireylere yağ içeriği düşük lor peynirini tavsiye etti. Garipağaoğlu diğer süt ürünlerinde bulunmayan serum proteinlerini içeren lor peynirini, sporculara, yaşlılara, çocuklara ve tansiyon hastalarına da önerdi.