Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı bir yaz geçirmek için başta su olmak üzere sıvı alımına özen gösterilmesini, bol taze sebze ve meyve tüketilmesini, sağlıklı ara öğünlerle dengeli bir beslenme düzeninin sağlanmasını öneriyor.
Yazarlar: Döhler Gıda İçecek Laboratuvarı Müdürü Buket Orhan ve Döhler Gıda Gıda Laboratuvarı Uzmanı Gamze Çelik
Çok lezzetli ve sağlıklı ancak her gün yerseniz; bu tehlikeye dikkat!
Kahve Dünyası’nın gelenekselleşen “Sınırsız Dondurma” yarışmasının altıncısı 1 - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Eylül ayı boyunca pazartesi, salı ve çarşamba günleri 17.00 - 19.00 saatleri arasında Kahve Dünyası misafirleri diledikleri kadar dondurma yemenin keyfini çıkarabilecek. Bir oturuşta en fazla dondurma yiyen bir kişi ise yılsonuna kadar sınırsız dondurma hediyesinin sahibi olacak.
Pernigotti’nin 160 yıllık çikolata ve dondurma üretimindeki deneyimi ve ustalığından doğan dondurma Pernigotti IL Gelato, ürün ailesine eklenen farklı lezzetlerle yaz aylarında tüketicilerin gözdesi olmayı hedefliyor.
Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan. dondurmanın faydalarına ve dondurma tüketiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlara ilişkin bilgiler verdi.
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi İFM’ de gerçekleştirilecek. Alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyonun uzak ülkeleri Türkiye’ye çekmesi bekleniyor. Fuar, Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkelere olan ihracatı artırma stratejileri kapsamında büyük önem taşıyor.
5. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı – Bakery Plus, 27-30 Nisan tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açıyor. 4 yıl aradan sonra lezzet teknolojilerinin başkentte bir araya geleceği uluslararası fuar; unlu mamuller ve pastacılık sektöründen işletmeler başta olmak 20 binin üzerinde ziyaretçinin yatırım süreçlerine yön verecek bir buluşma olacak.
Yemeksepeti üyesi on binlerce restoranın 2019’dan bu yana gelişen satış verileriyle ortaya çıkan Türkiye’nin Tatlı Haritası’nda sürpriz zaferler, beklenmedik düşüşler ve çıkış yapanlar dikkat çekiyor. Ekler, 2021'den bu yana tahtını sağlamlaştırırken, bir dönem lider olan suflenin tahtı sallantıda ve mozaik pastanın popülerliği de azalmış durumda. Ancak baklava gibi geleneksel lezzetler popülaritelerini artırarak koruyorlar.
Kahve Dünyası, Dünya Dondurma Günü özelinde gerçekleştirdiği anketle dondurma tüketim alışkanlıklarımıza ışık tuttu. Ankete katılanların yüzde 84’ü dondurmanın her mevsim tüketilebileceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 78’i dondurmayı karışık tercih ederken, dondurmada olmazsa olmaz denilen ilk lezzet çikolatalı oldu.