Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor.
Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
Süt Akademisi’nin ilk programı Nisan ayında Bursa’da gerçekleşecek. 4 hafta sonu olarak planlanan programa modül bazında veya bir bütün olarak katılım sağlanabilecek.
Coğrafi işaretli ürünlerin Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları yiyecek içecek hizmetleri müfredatına girmesine öncülük eden Metro Türkiye, proje kapsamında öğretmenlere verdiği eğitimlerin yeni dönemine başladı. Online olarak gerçekleştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu, YUCİTA ve Metro Türkiye yöneticilerinin verdiği eğitimlere, bu yıl Türkiye genelinden Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden 2 bin 300 eğitmen katılıyor.
İŞ Gıda çatısı altında hizmet veren KFC Türkiye, çıtır tavuk pişirme uzmanları yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’deki tavuk severlerin adresi olan KFC Türkiye, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlere çıtır tavukların marinasyonundan pişirme sürecine kadar bu konudaki tecrübesini aktaracak.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Kahve Dünyası, ilköğretim çağındaki çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla bir araya geldi.
Türkiye’nin sevilen ambalajlı su markalarından Erikli, Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında Bursa’nın en önemli gelir kaynaklarından kestane ağaçlarının korunması ve verimliliğinin artırılmasını desteklemek için çalışma başlattı. TAGEM bünyesindeki Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün rehberliğinde dört farklı bölgede, Bursalı çiftçilere kestane yetiştiriciliği eğitimi verildi. Proje kapsamında, kestane ağaçlarının iyileştirilmesi ve üretimde verimin artırılmasıyla bölgede sürdürülebilir tarım amaçlanıyor.
Karma Grup tarafından 2-3 Mart tarihlerinde süt endüstrisinden profesyonellere yönelik düzenlenen Süt Akademisi 2023’te, yenilikçi teknolojilerin tüketicilerin yaşam kalitesini artıracak katma değerli ürünlere dönüşmesi süreci uzman isimlerle ele alındı.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Duyusal Analiz Eğitimi” 15 Aralık Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.