Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ekmek

Türkiye un ve makarnada dünyaya kafa tutuyor



Türkiye’nin Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerinin ihracatı 2015 yılında 1 milyar 449 milyon dolara yükseldi. 1 milyar dolarlık ihracatla unda zirveye oturan Türkiye, makarna ihracatında ise ikinci sıradaki yerini koruyor. 
 

Alphamalt Fresh ile uzun ömürlü ekmekler



Un işlemeciliği alanında uzman şirketlerden biri olan Mühlenchemie, ekmeğin içini yumuşak ve elastik tutan yeni bir enzim preparatı geliştirdi. Bu inovatif ürün sayesinde bayatlamış unlu mamullerin iadeleri azalırken, büyük çaplı fırıncılık işletmelerindeki kârlılık artıyor. 
 

Ekmek düşündüğünüzden daha faydalı



Hollanda Maastricht Üniversitesi’nden insan biyolojisi konusunda uzman dünyaca ünlü Prof. Dr. Fred Brouns, ekmeğin düşünülenden daha faydalı olduğunu, tüketicinin özellikle tam tahıl tüketiminden uzaklaşmasına neden olan iddiaların ise toplum sağlığı açısından zararlı olduğunu ifade etti.
 

Ekmeğe sadakatin sırrı melatonin hormonu


Yayın: 22-06-2016

Hacettepe Üniversitesinden gıda mühendisleri, 2 yıl süren araştırmalarının sonunda, maya ile yapılan ekmekte yüksek oranda mutluluk hormonu olarak da bilinen melatonin bulunduğunu tespit etti. 
 

Küresel unlu mamuller piyasasında neler oluyor?



Küresel unlu mamuller pazarının geleceği, sağlıklı ürünler ile damak tadı ve lezzeti öne çıkaran ürünler arasındaki dengede yatıyor.
 

Bakan Çelik'ten 'ekmekte GDO' iddiasına ilişkin açıklama



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmekte GDO'lu madde kullanımı iddiası ile ilgili "Hem katkı maddesi üreten firmadan hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alınmıştır. En kısa zamanda laboratuvar sonuçları belli olacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.
 

Dünyanın en eski ekmek tarifi Ürdün’de bulundu



Bilim insanlarına göre dünyanın en eski ekmek tarifi 14 bin yıllık. Yeni bulgular, Ürdün’de yapılan arkeolojik kazılardan elde edildi. Şimdiye kadar en eski ekmeğe dair bulguların Türkiye’ye ve 9 bin yıl öncesine dayandığına inanılıyordu. Ancak Ürdün’ün kuzeydoğusundaki Siyah Çöldeki arkeolojik kazılarda bulunan kalıntılar, ekmek tarifinin 5 bin yıl daha eski olduğunu gösterdi.
 

TURA, Ekmek Hamuru Bıçaklama Robotu ile ekmekte kaliteyi artıracak



TURA Mühendislik Kurucu Ortağı Ardıç Karol, geliştirdikleri Ekmek Hamuru Bıçaklama Robotu ile fırıncılık sektörüne üstün özellikli bir ürün sunduklarını belirtiyor. 
 

İBB’den Halk Ekmek’e yüzde 33 zam



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Halk Ekmek'in bazı ürünlerine zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE), ekmek ve diğer unlu mamullere yüzde 33 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda zam yaptı.
 

Ekmeklik buğdayda glütenden farklı yeni bir alerjen belirlendi



Altınbaş Üniversitesi ile Almanya Potsdam Üniversitesi, 'Ekmekte Alerjen Proteinler'i araştırıyor.