Finans Cafe 2016 Ekonomik Beklentiler Semineri’nde konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist - Yazar Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye’nin bu yıl %4,1 büyüyüceğini, dış açığın %3,8, dolar kurunun ise yılın sonunda 3.15 TL civarında beklediğini açıkladı.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, bunun katma değere dönüştürülebilmesi için ekonomi ve sanayide köklü yapısal değişikler yapılması gerektiğini belirtiyor.
Harun Çallı
Yönetim Kurulu Başkanı
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği – ASÜD
Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Türkiye ekonomisi ve gıda sektörünün bugünkü durumuna ilişkin önemli saptamalar yaptı.
Yeni yılın ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında konuşan eski parlamenter ve Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı, Ekonomist Aydın Ayaydın, Türkiye’nin iç tüketime dayalı büyüdüğünü ancak bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi.
Türkiye ekonomisinin 2017 performansı belli oldu. Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.
Türkiye’de mevcut iç kaynak kısıtı yüksek hızda büyümeyi sınırlandırdığını dile getiren Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin, kaynakların daha fazla miktarda dış ticarete konu olabilecek mal ve hizmetlerin üretiminde kullanılmasının büyümeye katkıyı artıracağını belirtiyor.
İktisatçı Prof. Dr. Kenan Mortan, Türkiye’de çeşitli dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerin kamu açıklarından kaynaklandığını belirtiyor.
Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.