Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: et

'Et ve Süt Kurumu' çok yararlı olacak


Yayın: 14-11-2012
Etiketler: et süt

TZOB Başkanı Bayraktar, Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) Et ve Süt Kurumu'na dönüşmesinin hayvancılık açısından yararlı olacağını söyledi.


Türkiye et, süt ve yumurtada rekora gidiyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda
Etiketler: et süt yumurta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk yumurtası, tavuk eti üretimi ve sanayiye aktarılan inek sütü miktarında rekora doğru gidildiğini bildirerek, “Ocak-Kasım döneminde tavuk yumurtası üretimi yüzde 14,24, tavuk eti üretimi yüzde 6,94, sanayiye aktarılan inek sütü miktarı ise yüzde 12,80 arttı” dedi.


Üretimden tüketime et ve et ürünlerinde izlenebilirlik



Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


TSE etsiz çiğ köfte kriterini belirledi


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: çiğ köfte et tse

Türk Standardları Enstitüsü Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.

Et ve süte devlet denetimi geliyor



Hayvancılık sektörüyle ilgili önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Mehdi Eker, Et ve Süt Kurumu kurulması kararının Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini belirterek ''Biz süt piyasasına da müdahale edecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz'' dedi.

Gıda sektörü yürürlüğe giren et tebliğine nasıl bakıyor?



Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili sektörün nabzını tuttuk. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği tebliğ ile yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekerken, ETBİR ile Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ise tebliğin sektöre olumlu şekilde yansıyacağını değindiler.

Ette yaşanan sağlıksızlıklar ve gıda hileleri



Sadık Çelik - Yönetim Kurulu Başkanı, Keyveni Kurumsal Hazır Yemek

KIRMIZI ET ve GELİŞMİŞLİK


Yayın: 24-11-2015
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: et keyveni sadık çelik

Sadık Çelik / Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı 

İlk küresel Et Atlası yayınlandı


Yayın: 06-01-2016
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: atlas et kanatlı eti

Et hakkında bilinmesi gereken her şey, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Heinrich Böll Vakfı’nın hazırladığı “Dünya Et Atlası”nda ilgililerin ve okurların dikkatine sunuldu. Atlasta öne çıkan hususlara gelin bir göz atalım.
 

Ette KDV düşürülmeli, köy yumurtasına da STT yazılmalı


Yayın: 07-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

TÜSODER Gıda Komisyonu Başkanı Can Demir, yeni yılda kırmızı ette perakendede KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ve köy yumurtalarına da son tüketim tarihinin yazılması gerektiğini söyledi.