Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: et

Meta Gıda Clean Label reçeteler oluşturmayı hedefliyor


Yayın: 12-01-2016

Gıda sektörünün tanınmış isimlerinden Dr. İrfan Demiryol tarafından 2014 yılında kurulan Meta Fonksiyonel Gıda A.Ş., et ve süt ürünleri ile unlu mamul üreticilerine fonkiyonel gıda katkılarının tedariğini yapıyor. Demiryol, “Hedefimiz Clean Label (Temiz Etiket) olarak adlandırılan ve etikette beyan edilmesine gerek olmayan doğal reçeteler oluşturmak” diyor.    
 

Pişmiş eti soğutmada AB standartları ve yeni arayışlar


Yayın: 12-01-2016

Avrupa Komnisyonu tarafından desteklenen COOLMEAT (Soğuk et) projesi, pişmiş et sanayinin ihtiyacı olan güvenilir, uygun fiyatlı, kontrol edilebilir, ölçülebilir ve “birçok farklı gıda üründe kullanılabilecek kadar esnek” bir soğutma sistemini ortaya koyuyor.
 

Şemsi Kopuz: Etteki vergi oranı düşürülmeli


Yayın: 18-02-2016
Kategori: Gıda
Etiketler: et gıda kdv rusya tgdf

TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, ette KDV oranının ve besilik canlı hayvan ithalatında alınan verginin %1’e düşürülmesinin, başta tüketici ihtiyacını karşılayabilmek adına çok önemli olduğunu söyledi.
 

SETBİR’in yeni başkanı Tarık Tezel oldu


Yayın: 29-03-2016

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanlığını, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tarımsal Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü Tarık Tezel üstlendi. 
 

Bakanlık taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı ifşa etti



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu veya ilaç etken maddesinin ilave edildiği 229 firmaya ait 355 parti ürün kamuoyu ile paylaşıldı. 

İşlenmiş gıda talebi makine pazarının itici gücü



Gıda güvenilirliği konusunda dünya çapında artan bilinç ve çabalar, gıda endüstrisinin tüm birimlerinde bununla uyumlu arayışları tetikliyor. Tüketime veya pişirmeye hazır gıdalara ilgi arttıkça, gıda üretim ve işleme tesislerinde ekipmanların bu doğrultuda yenilenmesi ve geliştirilmesi ihtiyacı da çabucak kendini gösteriyor. 
 

Ramazan’da en çok et, karpuz ve domates tüketildi



Ramazan ayında satışların yüzde 10 arttığını kaydeden TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, Anadolu'da en çok et ve et ürünlerinin, Türkiye genelinde ise karpuz, domates, salatalık, peynir, meşrubat, tatlı, kırmızı mercimeğin satıldığını söyledi.
 

Fransa'dan 5 bin 700 ton et ithal edilecek



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransız mevkidaşı Macron, "Türkiye'ye 5 bin 700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" dedi. Et ithalatı; Rusya, Sırbistan, Sudan gibi ülkelerle birlikte düşünüldüğünde "et diplomasisi" haline geldi.

Şemsi Kopuz: Tarım ve gıdada ithalat kısa vadeli düşünülmeli


Yayın: 10-01-2018
Kategori: Gıda

2017 yılında gündemden düşmeyen, son olarak Fransa’dan et ithalatı ile yeniden alevlenen ithalat tartışmalarını değerlendiren TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, arz açığı olan ürünlerde fiyat istikrarı için ithalat yapılmasının kısa vadede yararlı olacağını, ancak uzun vadede üretime zarar vereceğini söyledi. 


Barentz’in temel hedefi müşterilerine kaliteli gıda bileşeni çözümleri sunmak



Dünyanın önemli gıda bileşenleri dağıtıcılarından Barentz’in en önemli hedefinin dünya üzerindeki bütün müşterilerine daha iyi gıda bileşeni çözümleri sunabilmek olduğunu belirten şirketin Türkiye Ülke Müdürü Emrah Özyağcılar, “Bu yüzden ürün portföyümüz dünyaca ünlü üreticilerin en üst kalite gıda bileşenlerinden oluşuyor” diyor.