Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: et

10 soruda et ürünlerinde taklit ve tağşiş



Prof. Dr. Mükerrem KAYA
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Tüketirken tükeniyoruz



Sadık Çelik
Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek
 

Covid-19 sürecinde Kurban Bayramı ve tüketici sağlığı



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, etkisini sürdüren Covid-19 sürecinde yarın başlayacak Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Küçükbaş hayvan varlığımızın tamamı ıslah edilmeli


Yayın: 09-09-2020
Kategori: Kırmızı Et

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Islah çalışmaları daha fazla desteklenmeli, küçükbaş hayvan varlığımızın tamamı ıslah edilmeli, et ve süt verimliliği artırılmalıdır." dedi.
 

Bahar Özürün kendi markasıyla et sektörüne döndü



Et sektöründeki tek kadın üst düzey yönetici olan Bahar Özürün, sektöre girişimci ve kendi işinin patronu olarak geri döndü. ÖzDöner markasını yaratan Özürün, en kaliteli döneri üretme iddiasının yanında kadın istihdamını artırma ve yerel hayvancılığı destekleme projeleriyle sektörde farklılık yaratmayı hedefliyor.
 

Covid-19 paketli et tüketimini artırdı



Türkiye’de Covid-19 pandemisi nedeniyle evlerde tüketim arttığından paketli ürünlere olan talep yükseldi. Bu nedenle 2020 yılı işlenmiş et ürünleri miktarının yükseleceği tahmin ediliyor.
 

GIDA TEKNOLOJİSİ DERGİSİ, 2021’de de gıdanın gündemini belirleyecek



Gıda Teknolojisi Dergisi 2021 yılında da ele alacağı dosya konuları, gündeme dair haber/röportaj ve makaleleriyle gıda sektörünün sıcak gündemini sayfalarına taşımaya devam edecek. 
 

Yıkanan et tüketici sağlığını tehdit ediyor



Tüketicilerin mutfakta yaptığı en yaygın hatalardan biri, eti pişirmeden önce yıkamak. Geçmişte rastlanılan et kesim şartlarının günümüzdeki teknolojilerle kıyaslanmayacak kadar ilkel şartlarda olmasına ve etin kesim esnasında toz, kıl ve tüy gibi maddelerle temas etmesine dayalı algı, eti yıkamanın temelini meydana getiriyor. Tüketicilerin eti yıkamak için farklı yöntemler kullandığını belirten Bonfilet Gastronomi Danışmanı Dr. İlkay Gök, yıkanan etin, bakteriyel zehirlenmelere ve hastalanmalara yol açabileceğine dikkat çekiyor.
 

Gürer: Et ve süt  için sorun büyümeden önlem alınmalıdır



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan girdi maliyetlerinin hem besicileri hem de süt inekçiliği yapanları mağdur ettiğini belirterek, “Girdi maliyetleri düşmezse, ülkemizde hayvancılık ciddi sorun yaşar” uyarısında bulundu. 
 

Et fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Et, Balık ve Su Ürünleri Sanayi Meclis Üyesi Nedim Anbar, et sektörünün, fiyatların ulaştığı nokta itibari ile şu anda dikkatleri üzerine çektiğini söyleyerek, hala et fiyatlarının yerine oturmadığını, önümüzdeki günlerde fiyat artışlarının devam etmesini beklediklerini ifade etti.