Sürdürülebilir Gıda Platformu, ekleyerek gıda atığı ve kaybı çalışma grubu üyeleriyle birlikte beş farklı sektör kapsamında “Gıda Üretim Yerlerinde Gıda İsrafı İle Mücadele Kılavuzu”nu yayınladı.
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun ile süt sektöründeki durumu, sektörde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve sektörün geleceğini konuştuk. Türkiye’de kaliteli ve güvenli süt üretiminin yanı sıra sektörde üretim potansiyelinin artırılabilmesi için bazı yapısal sorunların çözülmesi ve istikrar sağlayıcı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Coşkun, taklit ve tağşişi engellemenin yolunun etkin denetimden geçtiğini vurguluyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2024 sayısında yayımlanmıştır.
Kurulduğu 1975 yılından bugüne sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanındaki sofraları lezzetli ve kaliteli et ve et ürünleriyle buluşturan Danet, Türkiye şarküteri pazarında sucuğun yerini değerlendirdi. Şarküteri tüketiminde yüzde 39’luk bir tonaj payına sahip sucuğun toplam kırmızı et kategorisindeki yeri yüzde 75’e yakın. Danet, şarküterinin lideri sucuk seçiminde önemli olan noktaları tüketiciler için özetledi.
Pınar Et, son yıllarda tüketici taleplerine hızla cevap verebilmek ve pazarın dinamiklerine uyum sağlamak için yoğun bir inovasyon sürecine odaklanarak dondurulmuş ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor. Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, Türkiye’de donuk unlu ürünler, et ürünleri ve deniz ürünlerinin pazar büyüklüğünün 5 milyar TL ye ulaştığını açıkladı.