Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: fao

Migros’tan “Meyve ve Sebze Yılı” kampanyasına destek


Yayın: 04-10-2021
Kategori: Gıda

Migros, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) “Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı” kampanyasına; meyve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi, korunma koşulları gibi tüketicileri bilgilendirmeye yönelik çalışmaları ile birlikte yemek tariflerini paylaştığı “Tam Zamanında” adlı projesiyle destek oluyor. Migros ayrıca mağazaları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kampanyanın iletişim çalışmalarını geniş kitlelerle buluşmasını sağlıyor.
 

3 odadan ortak 16 Ekim Dünya Gıda Günü açıklaması



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uğurlu. 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında ortak bir açıklama yayınladı. Sürdürülebilir bir tarım-gıda sistematiğine dönüşümün desteklenmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşamın ancak bu dönüşümle gerçekleşeceğine dikkat çekildi.
 

FAO: Türkiye'de tahıl üretimi düşecek, ithalat artacak


Yayın: 11-11-2021
Etiketler: buğday fao tahıl üretim

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye'de tahıl üretiminin 5,4 milyon ton azalacağı ve ithalatın artacağı tahmininde bulundu.
 

Gıda fiyatlarındaki artışın arkasındaki gizli düşman: İklim krizi


Yayın: 23-02-2022
Kategori: Gıda

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, dünya genelinde artış gösteren gıda fiyatlarının arkasında gizlenen daha büyük bir tehdide dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyat Endeksi’nin 2021 yılının tamamında, bütün dünyada bir önceki yıla göre yüzde 28,1 artış kaydettiğini ve ortalama 125,7 puanla son 10 yılın en yüksek seviyesine eriştiğini belirten Mete İmer, “FAO yetkililerine göre normalde yüksek fiyatların üretimi arttırması beklenirken, girdi maliyetlerinin yüksekliği, devam etmekte olan küresel virüs salgını ve giderek belirsizleşen iklim koşulları 2022 yılı için de iyimserliğe yer bırakmamaktadır” şeklinde konuştu.
 

Günde 4.9 milyon ekmek israf ediliyor



Dünyada üretilen gıdaların neredeyse dörtte biri çöpe gidiyor. Türkiye yılda 18.1 milyon ton gıda israfı ile 15 ülke içinde.
 

Karma Grup, Süt Akademisi'nde sektörü buluşturdu



Gıda ve içecek sektörüne özel eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile öne çıkan Karma Grup, 1 Haziran Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Süt Akademisi 2023’ün yeni eğitim programını düzenledi. Sektör temsilcilerini bir araya getiren etkinlikte, Dünya Süt Günü sağlık deposu süt içerek kutlandı. Karma Grup’un akademi ile süt endüstrisi arasında inovasyon köprüsü kuran projesi Süt Akademisi’nde sektörü ileriye taşıyacak güncel sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı.