Türkiye'de 2017 yılında önceki yıla göre fındık üretimi yüzde 60,7, yeşil mercimek üretimi yüzde 50, zeytin üretimi yüzde 21,4 artarak üreticisini sevindirirken, Antep fıstığı üretiminde görülen yüzde 54,1'lik ve kırmızı biberdeki yüzde 21,6'lık gerileme çiftçiyi üzdü
157 yaşındaki Hafız Mustafa 1864’ün CEO’su Eren Ongurlar, “Uzun zamandan sonra aile ve yakınlarımızla bir arada olma imkânı bulacağız. Bu Kurban Bayramı’nda, hem yurt içi hem de yurtdışında geleneksel bayram tatlılarımızı en kaliteli ve lezzetli hali ile ulaştırabilmek için fazla mesaiye başladık” dedi ve bayramlarımızın geleneksel lezzetleri olan baklava ve lokuma dair önemli bilgiler paylaştı.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım fıstıktaki fiyat artışları son buluncaya kadar fıstıklı baklava üretmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Stokçular piyasadan fıstığı toplayıp 'fıstık bu sene yok' diye piyasaya korku salıyor” iddiasında bulundu.