Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Gıdanın profesyonellerine Alerjen Yönetimi Eğitimi



Alerjen Yönetimi Eğitimi ile gıda alerjenleri hakkında katılımcılara temel bir anlayış sağlanması hedefleniyor. 
 

Sel Sanayi’den 25 ülkeye helal gıda jelatini ihracatı


Yayın: 11-05-2018

Anadolu’ya yatırıma 1984 yılında Balıkesir Gönen’deki üretim tesisleriyle başlayan Tezman Holding A.Ş. kuruluşu Sel Sanayi tarafından üretilen ve Türkiye’nin ilk helal sertifikası almış sığır jelatini Seljel markası, yalnız Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından büyük talep görüyor.
 

Karma Grup kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor



Karma Grup, eğitmen ve danışman kadrosunu Ferda Bitlislioğlu ile güçlendirdi. 
 

KHS’den hassas içeceklerin hijyenik doldurulması için modüler ve döner tablalı konsept



Hijyenik doldurma için yeni bir KHS modüler sistemi hassas içecek üreticilerine tam da ihtiyaç duydukları güvenliği sunuyor. Söz konusu hijyen ihtiyacınıza uyarlanmış olarak, pratikte kendini kanıtlayan, güvenilir ve ekonomik çözümler yapılandırılabiliyor.
 

Prof. Dr. Mehmet Pala: Yaşam şeklimiz sağlığımızı belirliyor


Yayın: 19-06-2018
Kategori: Gıda

Sağlıklı yaşamı belirleyen bazı faktörler olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Pala, beslenme, fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımı gibi öğeleri içeren yaşam şeklinin sağlık açısından diğer faktörlerden önce geldiğine dikkat çekti.
 

Tuzla Hortum sağlıklı süt ve süt ürünleri için çözümler sunuyor



Türkiye’de hortum ve bağlantı ekipmanları sektörünün önde gelen oyuncularından biri olduklarını anlatan Tuzla Hortum Genel Müdürü İlker Taşkınoğlu, portföylerinde bulunan Trelleborg hortumlarının üstün özellikleriyle süt ve süt ürünlerinin taşınmasında gıda üreticilerinin elini güçlendirdiğini belirtiyor.
 

4. Sanayi Devriminin yemek sektöründeki yeri ve önemi ne olacak?



Sadık Çelik
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı

IMCD süt ürünlerinde dünya trendlerini Türkiye’ye taşıyor



Süt ve süt ürünlerinde dünya trendlerini geleneksel ürünlerin kalitelerini daha da yukarı taşıma amaçlı çalışmalar yaptıklarını belirten IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Berna Belli, “Son dönemlerde şeker oranı düşürülmüş ancak lezzetinden ödün verilmeden ve sağlıklı ürün konseptine uygun devam eden formülasyonlarla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diyor.
 

Ambalajın Ay Yıldızları’nda finale kalanlar belli oldu



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın kazananları belli oldu. Başvuru yapan 210 ambalajın, 11 farklı kategoride değerlendirildiği yarışmada 114 ambalaj ödüle layık görüldü. 
 

Gıda sektörünün ihracat kapısı WorldFood İstanbul



World Gourmet Society’nin düzenlediği uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasının özel ortağı bu yıl WorldFood İstanbul oldu.