Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunu yakın bir zamanda kaldırmayı planlamadıklarını söyledi.
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında vefat etti.
ColdChain Expo Eurasia, soğuk zincir hizmetleri, soğuk nakliyat ve ekipmanları, soğuk depolama ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmalara yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratacak.
Avrupa Birliği ile yürütülen 12. Fasıl kapsamında, AB ile tam uyumlu denetim prosedürlerinin ve çok yıllık ulusal kontrol planının hazırlanması ile gıda ve yem güvenirliği konularında, resmi kontrollerde görevli bin 400 personele AB mevzuatı, uygulamaları ve laboratuvar analizleri konularında eğitim verilecek.
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, "Türk gıda ürünlerine yönelik ambargo yıl sonuna kadar kaldırılabilir." dedi.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Gıda Konferansı ikinci yılında gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.
Messan Soğutma, üretimini yaptığı MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle, yoğun gıda üretimi yapan firmaların daha az alanda daha yüksek kapasitelerde el değmeden üretim gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.
Tatlı patatesin besin yönünden güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Dr. Jan Low, Dr. Howarth Bouis, Dr. Maria Andrade ve Dr. Robert Mwanga, “The World Food Prize 2016”yı almaya layık görüldü. Ödülün ortaklarından Dr. Jan Low ve Dr. Howarth Bouis, açlıkla mücadelenin formülünü anlattı.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
2011 yılından bu yana deriden gıda jelatini üreten Halavet Gıda, Bursa’da yapımına başlayacağı fabrika yatırımıyla gelecek yıl sonunda kemik jelatini imal etmeyi hedefliyor. Firmanın Genel Müdürü Murat Göç ile bugünkü faaliyetlerini, jelatin üretiminin dünyada ve ülkemizde gelmiş olduğu aşamayı konuştuk.