Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Ekonomide çıkış yolu için yüzümüzü üretime dönmeliyiz



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Türkiye ekonomisi ve gıda sektörünün bugünkü durumuna ilişkin önemli saptamalar yaptı.

Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı alanlarında çoklu hizmet vereceğiz



Gıda sektöründe çok önemli pozisyonlarda görev anal Sabahnur Demirci, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle Kalite Sistem Mérieux NutriSciences’ın yeni Genel Müdürü oldu. Demirci ile bu süreci ve şirket olarak hedeflerini konuştuk.
 

Ambalajda 2023 hedefi 30 milyar dolar pazar büyüklüğü



Son 6 yıldır istikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye ambalaj sektörü 2017 sonunda 20 milyar dolar, 2023’te ise 30 milyar dolar  pazar büyüklüğü hedefliyor. Gerçekleştirdiği ihracatla dış ticaret açığının kapanmasına katkı sağlayan sektör, Avrasya’nın ambalaj merkezi olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. 
 

Şeker Kralı Rojas İstanbul’a geliyor



Türkiye’de ilk kez gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörlerini aynı çatı altında buluşturacak CNR Food İstanbul Fuarı, 20-23 Eylül tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. Sugar King (Şeker Kral) olarak bilinen Raul Rojas’ın oğlu Ricardo Renzo Rojas, CNR Food İstanbul’a geliyor.
 

Katkı maddeleri ve bileşenlerinin gıda sanayindeki rolü



Aromsa A.Ş. Yasal İşler Departmanı
 

Grundig’ten gıda israfına karşı etkin mücadele


Yayın: 05-09-2017
Kategori: Gıda

Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği üreticisi Grundig, IFA’da gıda israfına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Grundig’in 6 ülkede 3 bin kişiyle yaptırdığı sürdürülebilirlik ve gıda israfıyla ilgili araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre tüketiciler 50 yıl içinde küresel bir gıda krizi yaşanması endişesi taşıyor, sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç duyuyor.
 

WorldFood İstanbul sektör profesyonellerini bir araya getirecek



ITE Turkey Gıda Grup Direktörü Semi Benbanaste ile 7-10 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek WorldFood Fuarı hakkında konuştuk.
 

Güney Kore sağlıklı beslenmede işbirliğine açık



İSO’nun düzenlediği Güney Kore seminerinde Türkiye için fırsatlar aktarıldı:
 

TGDF’den iklim değişikliği konusunda çarpıcı rapor



Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” raporunda; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen harekete geçilmesi” gerektiğinin altı çizildi. 

Rezzak Danışmanlık gücünü bilgiden alıyor



Gıda sektöründe ağırlıklı olarak ithalatçı firmalara hizmet veren Rezak Danışmanlık, yakın gelecekte üretici firmalarla daha güçlü işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.