3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Koku ve Tat Zirvesi”ni organize eden KBB Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ ile tat ve koku duyularının özellikleri ve Zirve hakkında konuştuk.
Dünyaca ünlü Türk Şef Ebru Baybara Demir, İspanya merkezli Basque Clunary Center’ın düzenlediği “Gastronomi ile toplumun dönüşümü” etkinliğinde gıdanın sürdürülebilirliği konusundaki projelerini anlattı.
Et üreticileri arasında ilk marka-üniversite iş birliği olması açısından büyük önem taşıyan anlaşma kapsamında Bonfilet, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Gastronomi turizmi ve ağırlama sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getiren etkinlik FSummit, 23-24 Haziran’da Antalya’da düzenlendi. Ağırlama sektörünün 360 derece ele alındığı etkinliğin ilk gününde BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, Sözen Grup Genel Müdürü Gökmen Sözen’in sorularını yanıtladı. BTA’nın sevilen konseptlerinin misafir karşılama ve uğurlama başarılarına dair konuşan Cesur, “Havalimanları Türkiye’nin dünyaya açılan kapıları. Yolcuların her biri misafirimiz. Biz burada farklı kültürlerin ortak damak tadını oluşturuyoruz” dedi.
Gıda ve gastronomi sektörlerinin, birçok farklı ülkeden İstanbul’a gelen temsilcilerinin buluştuğu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Adana Valiliği’nin; Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-9 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası Adana Lezzet Festivali, İstanbul Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile gastronomi dünyasından isimler ve Adanalı ünlüler katıldı.
Dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk 3 sırada yer alan ve her yıl gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gastronomi dünyasının ünlü isimlerini ve dünyaca ünlü şefleri ağırlayan etkinliği 14 bin gastronomi tutkunu ilgiyle takip etti.
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden CVK, gastronomi alanında büyük bir yatırıma imza atıyor. Mahizer markasıyla Anadolu’nun zengin tatlılarını dünyayla buluşturacaklarını belirten CVK Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, gastronomi yatırımının aile geçmişlerine ve ülkelerine ahde vefa olduğunun da altını çizdi.
Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkı sunmayı amaçlayan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini üniversitelerin gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. Projenin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde başlıyor.