Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gastronomi

PanPan Un ve MSA’dan iş ortaklığı



Türkiye’nin önemli buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, perakende markası PanPan Un ve HoReCa pazarını faaliyet gösteren PanPan Profesyonel markasıyla dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösterilen Mutfak SanatlarıAkademisi’nin (MAS) iş ortakları arasına katıldı.  

Dünya ve Türkiye gastronomisinin kalbi İstanbul’da attı



Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” dünya ve Türkiye gastronomisine ışık tuttu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, gastronomiyi farklı disiplinlerle ele alarak, deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar. 

Gastronomi uzmanlarıyla “Glutensiz Lezzet Keşfi” workshopu



Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda ve tarım sektörünün uzman STK’ları, kurumları ve Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında düzenlenen 3. Güvenilir Ürün Zirvesi önemli workshoplara ev sahipliği yapacak. Danet desteğiyle gerçekleştirecek “Tatlarda Özgürlük: Glutensiz Lezzet Keşfi” workshopu dikkat çekici isimleri de bir araya getirecek.

AB tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacak



“Turizmin Değeri, Zeytinyağının Başkenti” sloganıyla Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen “19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali” 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü” panelinin açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği (AB) tesciliyle dünyada Ayvalık zeytinyağının katma değeri artacaktır” dedi.
 
Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi