Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gdo

GDO’dan ne kadar haberdarız?


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Gıda

Türkiye’de her 4 kişiden biri GDO kodlamasına yabancı değil. Doğudan batıya gidildikçe GDO farkındalığında artış gözleniyor. Öyle ki İzmir’de GDO’nun ne olduğunu bilenlerin oranı yüzde 89’a çıkıyor.


Gıda amaçlı GDO başvuruları geri çekildi


Yayın: 28-11-2012
Kategori: Gıda

29 GDO’lu çeşit için başvuru yapan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ile 3 soya geni için izin talebinde bulunan Ünak Gıda, başvurularını geri çektiklerini açıkladı.


Analizde farklılaşmaya odaklanan Nanolab müşteri gamını ikiye katlayacak



İlk numunesini Aralık 2011’de kabul eden Nanolab Gıda, Yem, Su, Analiz ve Kontrol Laboratuvarı, 2014 itibariyle analiz kapsamını ve müşteri portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Çalışmalarını ve hedeflerini Gıda Teknolojisi’ne anlatan Laboratuvarın Müdürü Gökçe Gürsoy, son yıllarda gıda mevzuatında meydana gelen değişikliklerle beraber laboratuvarların çalışmalarının sağlam bir hukuki zemine oturduğunu belirtiyor. 

Mısırımız temiz çıktı



Ankara Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma Türkiye’de yetiştirilen mısırların GDO içermediğini, mikotoksin açısından ise güvenli sınırlar içerisinde olduğunu ortaya koydu. 

10 soruda GDO


Yayın: 04-05-2016
Kategori: 10 Soruda

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nezih Hekim, 10 soruda genetiği değiştirilmiş organizmaları (GDO) anlatıyor.  

Bakan Çelik'ten 'ekmekte GDO' iddiasına ilişkin açıklama



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmekte GDO'lu madde kullanımı iddiası ile ilgili "Hem katkı maddesi üreten firmadan hem de ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelerden numuneler alınmıştır. En kısa zamanda laboratuvar sonuçları belli olacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi.
 

Tarım ve Orman Bakanlığı GDO'lu 2 gen ve 1 enzime izin verdi


Yayın: 07-01-2022
Kategori: Gıda

Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) niteliğinde olan 1 mısır ve 1 soya çeşidinin hayvan yemi amacıyla kullanımına 10 yıl süreyle izin verdi. Aynı zamanda un ve fırıncılık ile nişasta işleme ve yem endüstrisi dahil farklı alanlarda kullanılan ve GDO yöntemiyle geliştirilen 1 emzim türünün üretimi için de 10 yıl izin çıktı.
 

Tavuk etinde GDO serbest



Beyaz et üretiminde hayvanlara verilen soya ve mısır yeminde genetiği değiştirilmiş olanlarının kullanımına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan karar 10 yıl geçerli olacak şekilde belirlendi.