Etiketler: gıda
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Yılda 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor
Düzenleyici kuruluşlar, bakanlıklar ve yerel yönetimlerden temsilciler Gıda Atık ve Kayıp Stratejik Yol Haritası: Üst Düzey İstişare Toplantısında bir araya gelerek gıda atık ve kayıplarının gıda sektörü üzerindeki etkilerini masaya yatırdı.
Gıda Bileşenleri Kataloğu’nun üçüncüsü çıkıyor
Gıda sektörünün en önemli 10 fuar ve etkinliğinde Gıda Teknolojisi Dergisi’nin standından ücretsiz dağıtılacak, sektörel dernek üyelerine ve Türkiye geneli tüm dergi abonelerine ücretsiz ulaştırılacak alanındaki ‘tek katalog’ olan GIDA BİLEŞENLERİ, GELİŞTİRİCİLERİ ve YARDIMCI MADDELERİ KATALOĞU’nun üçüncüsü çıkıyor.
HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi İzmir'de yapılacak
HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi’nde gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılacak.
Karma Grup’dan Ankara ve İzmir’de yeni eğitim seminerleri
Karma Grup EHEDG şirket üyesi oldu
Karma Grup içinde bulunduğumuz ay itibariyle Avrupa Hijyenik Tasarım ve Mühendislik Grubu’nun (EHEDG) şirket üyesi oldu.
Baykon BakNET ile paketlenmiş ürünlerde kayıplara son
Endüstriyel tartım sistemleri sektörünün köklü firması Baykon tarafından üretilen BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol – SQC yazılımı, eksik ve fazla dolum risklerine karşı gıda sanayicilerini koruyarak, kayıplarına engel oluyor.
Avukat Haluk Eldem: Gıda sektöründeki en önemli sorun denetim eksikliği
Avukatlık mesleğinde yarım yüzyılı deviren Haluk Eldem, Türkiye gıda sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 1980’li yıllarda çağdaş bir gıda mevzuatının yapılması konusunda önemli çalışmalara imza atan Eldem, bugünkü kanunun oluşmasına büyük katkılar sağladı. Bir Mardinli olarak Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (MAREV) kurucusu ve halen Genel Başkanı da olan Haluk Eldem ile geçmişten günümüze keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Karma Grup Direktörü Gülce Durmaz: Gıda sektörü için referans kuruluş olmayı hedefliyoruz
Karma Grup’ta kısa bir süre önce direktörlük görevine başlayan Gülce Durmaz ile kariyeri, bugünkü çalışmaları ve geleceğe dair hedeflerini konuştuk.
Gıda Savunması Eğitimi 12 Mart Pazartesi günü yapılıyor
Gıda Savunması (Food Defense) Eğitimi'ne; üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler, gıda sektöründe görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan gıda denetçileri katılabilecek.