İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher; ilaç sektörünün gıda ve savunma sanayi gibi stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin inovatif çalışmalarla ilaç üretimine ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.
Sadık Çelik
Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimlerini başlattı.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.
Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
TÜSİAD Sürdürülebilir Büyüme Bağlamında Tarım ve Gıda Sektörünün Analizi” başlıklı rapor 5 Mart Perşembe günü İstanbul’da tanıtıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, yeni tip corona virüsün dünya genelinde açlık çeken nüfusu ikiye katlayacağı uyarısında bulundu. Şu anda 135 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda bu rakamın 265 milyona çıkabileceği vurgulandı. Kıtlığın çatışma, ekonomik kriz ve küresel ısınma tehdidi altında olan 10 ülkeyi daha sert vuracağı belirtildi.
Ticaret Bakan Pekcan, "Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online bir araya getirerek, tarımsal üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandıracaktır" dedi.
Türkiye’nin öncü gıda perakendecilerinden Migros, son dönemde artan taleplere daha hızlı ve kesintisiz cevap verebilmek için yeni bir çalışma modelini devreye aldı. Alışveriş merkezlerinde yer alan büyük ölçekli belirli mağazalarını, sadece Migros Sanal Market hizmeti veren gölge mağazalara (dark store) dönüştüren Migros, Türkiye’de gıda perakende sektöründe bir ilke daha imza attı. Fiziksel ve online satışı birlikte gerçekleştiren mağazalara kıyasla, gölge mağazalar Migros Sanal Market hizmet kapasitesini 5 kat artırıyor.