Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Çin kentinde bir kabus



Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir: Tarımın petrolden değerli olduğunu anladık



Dünyaca ünlü Türk Şef Ebru Baybara Demir, İspanya merkezli Basque Clunary Center’ın düzenlediği “Gastronomi ile toplumun dönüşümü” etkinliğinde gıdanın sürdürülebilirliği konusundaki projelerini anlattı. 
 

Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları konferansı, bugün saat 11.00'de Webinarda



Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları: Yeni Bir Model Arayışı konferansı, 13 Mayıs Çarşamba günü webinar (görüntülü internet semineri) olarak gerçekleşecek. 
 

Koronavirüs evimizdeki sebze ve meyveyi de tehdit ediyor



Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor.
 

Nestlé’den COVID-19 aşısı için 1 milyon İsviçre Frangı destek


Yayın: 27-05-2020
Kategori: Gıda

Dünyanın lider gıda şirketlerinden Nestlé, COVID-19 aşısının bulunması ve geliştirilmesine yönelik araştırmalar yürüten, dünyanın saygın küresel oluşumu Salgın Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu’na (CEPI), 1 milyon İsviçre frangı (yaklaşık 7 milyon TL) bağış yaptı.
 

Prof. Dr. Arzu Tektaş: Korona küresel gıda tedarik zincirinde önemli değişiklikler yaratacak



Koronavirüs salgınının tarım ve gıdada Türkiye’nin kendine yetmediğini gösterdiğini, ithal edilen ürünlerle ilgili belirsizlik ve fiyat oynaklığı gibi riskleri artırdığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, “Türkiye gıda sektörü yeni döndemde kendine yetecek ve rekabet gücünü artıracak üretim – iş modellerini oluşturarak var olan potansiyelinden önemli fırsatlar yaratabilir” diyor.
 

Gıda ile temas edebilen çelikler



Dr. Aziz Hatman
Uddeholm Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü 
aziz.hatman@uddeholm.com.tr 
 

Lojistik sektörü: "Pandemide iyi bir sınav verdik ama..."



Türkiye’de Mart ayının ortalarında etkisini gösteren koronavirüs salgını sürecinde gıda tedarikinde ve dağıtımında Tönemli bir sorun yaşanmadığını belirten lojistik sektörünün temsilcileri, buna karşın sektörde çözüm bekleyen bir dizi sorun olduğunu vurguluyorlar. 
 

Koronavirüsün gıda lojistiği ve tedarik süreçlerinde yarattığı sorunlar & çözüm önerileri



Dr. Atiye TÜMENBATUR
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü 
 

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu: Dünyamız kocaman ısınan bir akvaryum



Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 26 Haziran Dünya Soğutma Günü'nde, soğutmanın günlük yaşam ve endüstride vazgeçilemez yerine, sağlık, çevre ve iklim değişimine etkilerine dikkat çekerek, dünyanın sürekli ısınan kocaman bir akvaryum olduğunu vurguladı