Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Karma Grup’tan ücretsiz 'Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi' webinarı



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi” webinarı 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Webinar ücretsiz olarak izlenebilecek. 

WorldFood İstanbul 31. yılında rekor rakamlara ulaştı



6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı. 4 gün boyunca  161 ülkeden toplam 64 bin 146 ziyaretçi ve 38 ülkeden 1.117 katılımcı WorldFood İstanbul’da yer aldı. 

Barilla, ücretli babalık iznini en az 12 haftaya çıkarıyor



Eşit işe eşit ücret, kadın çalışan adayı bulunana kadar işe alım sürecinin uzatılması gibi konularda küresel ölçekte önemli uygulamalara imza atan Barilla, cinsiyet eşitliği taahhüdüne bir yenisini ekledi. Barilla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan yeni Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikasıyla, mevcut çalışma yasasının annelere tanıdığı doğum iznine ilave olarak, babaların da annelere tam destek vermesi için 12 haftalık ücretli babalık izni tanımlıyor.  Bu uygulama, evlat edinen ebeveynler için de geçerli olacak.

GCA’dan yeni logo ve slogan: "Ambalajın Cam Zamanı"



Türkiye’de cam ambalaj endüstrisinin güçlü oyuncularından GCA, yenilikçi ve teknoloji odaklı kimliğini yansıtmak amacıyla yeni bir logo ve slogan tasarladı. Yeni logo şirketin sektördeki dinamizmini ve ileriye dönük vizyonunu ön plana çıkarırken, bu dönüşümü “Ambalajın Cam Zamanı” sloganıyla pekiştiriyor. GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Yenilenen kimliğimizle birlikte, sektördeki öncü konumumuzu daha da güçlendirerek, cam ambalajın sınırlarını zorlamaya ve inovasyonla şekillendirmeye devam edeceğiz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır. 
 
Önemli Not: 11-14 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda 5. Salon'da 521 numarada bulunan GCA standını ziyaret edebilirsiniz. 

Feed the Future Ödülleri sahiplerini buldu



Gıda sektöründen ürünlerin yarıştığı Feed the Future Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 364 başvuru içinden kazananlar, 16 Ekim’de düzenlenen Ödül Töreni’nde açıklandı.

Gıdada inovasyon ve markalaşma 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da konuşulacak



Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Tetra Pak ve KAPSAM iş birliğiyle gıda sistemlerinin sürdürülebilir dönüşümü vurgulandı



Kamu Politikaları Stratejik Araştırmaları Merkezi (KAPSAM), Tetra Pak iş birliğiyle "Sıfır Atığa Doğru: İnovasyon ile Sorumlu Gıda Üretimini ve Tüketimini Şekillendirmek" adlı sempozyum düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda Tetra Pak Asya, Orta Doğu ve Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Ferruh Gürtaş, "Küresel Gıda Sistemlerinin Dönüşümüne ve Dekarbonizasyonuna Öncülük Etmek" konulu bir sunum yaptı.

Jokey, Türkiye’deki fabrikasının 25. yılını kutladı



“Her amaç için doğru ambalajı önermek” sloganıyla Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki müşterilerine göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, 25. kuruluş yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte kutladı. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Cumhuriyetin 100. yılında uzmanlar uyarıyor: "Tarım ve gıda Türkiye için beka sorunu"



Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarım” webinarında konuşan Gazeteci – Yazar Dr. Rüştü Bozkurt ve Frankfurt School Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz Türkiye’de tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her iki isim de tarım ve gıdanın Türkiye için beka sorunu olduğuna dikkat çekti.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır. 

Gıda sektörü ambalajın gücü ve rafta kaliteyle tüketiciye odaklanıyor



Karma Grup tarafından İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan “Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri”; rafta kaliteyi tüketici eğilimleri ve sürdürülebilirlik açısından ele alarak, gıda ve içecek sektöründen uzmanlar ile akademisyenleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.