Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi” webinarı 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Webinar ücretsiz olarak izlenebilecek.
Eşit işe eşit ücret, kadın çalışan adayı bulunana kadar işe alım sürecinin uzatılması gibi konularda küresel ölçekte önemli uygulamalara imza atan Barilla, cinsiyet eşitliği taahhüdüne bir yenisini ekledi. Barilla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan yeni Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikasıyla, mevcut çalışma yasasının annelere tanıdığı doğum iznine ilave olarak, babaların da annelere tam destek vermesi için 12 haftalık ücretli babalık izni tanımlıyor. Bu uygulama, evlat edinen ebeveynler için de geçerli olacak.
Türkiye’de cam ambalaj endüstrisinin güçlü oyuncularından GCA, yenilikçi ve teknoloji odaklı kimliğini yansıtmak amacıyla yeni bir logo ve slogan tasarladı. Yeni logo şirketin sektördeki dinamizmini ve ileriye dönük vizyonunu ön plana çıkarırken, bu dönüşümü “Ambalajın Cam Zamanı” sloganıyla pekiştiriyor. GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Yenilenen kimliğimizle birlikte, sektördeki öncü konumumuzu daha da güçlendirerek, cam ambalajın sınırlarını zorlamaya ve inovasyonla şekillendirmeye devam edeceğiz” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
Önemli Not: 11-14 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda 5. Salon'da 521 numarada bulunan GCA standını ziyaret edebilirsiniz.
Gıda sektöründen ürünlerin yarıştığı Feed the Future Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 364 başvuru içinden kazananlar, 16 Ekim’de düzenlenen Ödül Töreni’nde açıklandı.
Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
Kamu Politikaları Stratejik Araştırmaları Merkezi (KAPSAM), Tetra Pak iş birliğiyle "Sıfır Atığa Doğru: İnovasyon ile Sorumlu Gıda Üretimini ve Tüketimini Şekillendirmek" adlı sempozyum düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda Tetra Pak Asya, Orta Doğu ve Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Ferruh Gürtaş, "Küresel Gıda Sistemlerinin Dönüşümüne ve Dekarbonizasyonuna Öncülük Etmek" konulu bir sunum yaptı.
“Her amaç için doğru ambalajı önermek” sloganıyla Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki müşterilerine göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, 25. kuruluş yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte kutladı.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarım” webinarında konuşan Gazeteci – Yazar Dr. Rüştü Bozkurt ve Frankfurt School Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz Türkiye’de tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her iki isim de tarım ve gıdanın Türkiye için beka sorunu olduğuna dikkat çekti.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
Karma Grup tarafından İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan “Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri”; rafta kaliteyi tüketici eğilimleri ve sürdürülebilirlik açısından ele alarak, gıda ve içecek sektöründen uzmanlar ile akademisyenleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.