Dr. İlknur Demirtaş
Kıdemli Uzman Araştırmacı
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu
TÜGİP Ekibi
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
KalDer’in 31 yıldan bu yana EFQM - European Foundation for Quality Management (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli’ni uygulayan kuruluşlara verdiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin 32.’si 22 Kasım 2023’te sahiplerini buldu. Üstün performanslı kuruluşları ödüllendiren EFQM Modeline göre bu yıl Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü 650 puanı geçerek almaya hak kazanan Aromsa, 2019 yılında aldığı Türkiye Mükemmelik Ödülü’nün üzerine çıkarak Büyük Ödüle hak kazanmış oldu. Kalder Mükemmelik Büyük Ödülü son olarak 7 yıl önce verilmişti ve bu sene Aromsa bunu almaya hak kazanmış oldu.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Duyusal Analiz Eğitimi” 15 Aralık Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelēz International Türkiye’nin Satış Müdürlüğü’ne Ekim 2023 itibariyle Salih Karlı atandı.
Tüketiciler; "Çocukların aktivite ve dikkatleri üzerine olumsuz etkileri bulunabilir" uyarısının bulunduğu etiketleri, etiket okuma alışkanlığı kazanarak kolaylıkla fark edebilir.
Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, sağladıkları güçlü teknolojik çözümler ve danışmanlıkla, Türkiye gıda ve içecek sektöründe farklı büyüklük ve hedeflere sahip pek çok kurumun yanında yer aldıklarını belirterek, “Ayrıca veri yönetimi ve yenilikçi teknolojilerle sektörün geleceğini şekillendirmek temel amaçlarımız arasında” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
*Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.
METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, bugüne kadarki en ileri seviye X-ray kontrol teknolojisini piyasaya sürerek, paketlenmiş gıda ürünlerindeki düşük yoğunluklu yabancı maddelerin tespitinde devrim niteliğinde bir adım attı. Yeni teknoloji, gıda üreticilerinin ürün geri çağırma durumlarından kurtulmasına, gereksiz ürün atık maliyetlerini azaltmasına, ürün bütünlüğünü iyileştirmesine ve marka itibarını korumasına yardımcı olacak.
Tüketiciler artık kullandıkları ürünlerle ilgili tüm bilgilere en kolay şekilde ulaşmak istiyor. Özellikle yüksek enflasyon döneminde, tükettikleri ürünle kurdukları güven ilişkisi, tüketicilerin satın alma kararlarında belirleyici bir faktör haline geldi. Güven ve kalite algısı birbirini tamamlayarak, ürün kalitesine olan güvenin temelini oluşturuyor. Etiket, marka ile tüketici arasında güven oluşturmanın ilk adımı ve aynı zamanda bir ürünle ilgili birçok önemli bilgiyi aktarmanın en pratik yolu.
METTLER TOLEDO tarafından geliştirilen yenilikçi reçete yönetim sistemi çözümü Form+ ile formülasyon süreçlerinizde kullanıcı hatalarını önleyerek, genel israf azaltabilir, üretkenliği en üst seviyeye çıkarabilir ve ek bir maliyet kalemi olan yeniden işleme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz.
Sürdürülebilirlik Akademisi'nin, gıda alanında önemli çalışmalarına geleceğin doğru gıda sistemlerini hedefleyen birçok yenilikçi lider projenin ortaya çıkmasına ilham ve yön vermesi amacıyla bu sene ikinci kez gerçekleştireceği Sürdürülebilir Gıda Ödülleri için başvurular başladı.