Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Gıda analizlerinde izotop oranı kütle spektrometresi



Dr. İlknur Demirtaş 
Kıdemli Uzman Araştırmacı 
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu
TÜGİP Ekibi
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Cumhuriyet’in 100. yılında Aromsa’ya Türkiye Mükemmelik Büyük Ödülü



KalDer’in 31 yıldan bu yana EFQM - European Foundation for Quality Management (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli’ni uygulayan kuruluşlara verdiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin 32.’si 22 Kasım 2023’te sahiplerini buldu. Üstün performanslı kuruluşları ödüllendiren EFQM Modeline göre bu yıl Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü 650 puanı geçerek almaya hak kazanan Aromsa, 2019 yılında aldığı Türkiye Mükemmelik Ödülü’nün üzerine çıkarak Büyük Ödüle hak kazanmış oldu. Kalder Mükemmelik Büyük Ödülü son olarak 7 yıl önce verilmişti ve bu sene Aromsa bunu almaya hak kazanmış oldu.

Karma Grup’tan Duyusal Analiz Eğitimi



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Duyusal Analiz Eğitimi” 15 Aralık Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Mondelēz International Türkiye'ye yeni satış müdürü



Dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelēz International Türkiye’nin Satış Müdürlüğü’ne Ekim 2023 itibariyle Salih Karlı atandı.

Didem Altuntaş: "Etiket okuma alışkanlığıyla çocukları koruma bilincimizi artıralım"



Tüketiciler; "Çocukların aktivite ve dikkatleri üzerine olumsuz etkileri bulunabilir" uyarısının bulunduğu etiketleri, etiket okuma alışkanlığı kazanarak kolaylıkla fark edebilir.

Schneider Electric, yenilikçi teknolojilerle gıda sektörünün geleceğine yön verecek



Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, sağladıkları güçlü teknolojik çözümler ve danışmanlıkla, Türkiye gıda ve içecek sektöründe farklı büyüklük ve hedeflere sahip pek çok kurumun yanında yer aldıklarını belirterek, “Ayrıca veri yönetimi ve yenilikçi teknolojilerle sektörün geleceğini şekillendirmek temel amaçlarımız arasında” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
*Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.

METTLER TOLEDO'dan düşük yoğunluktaki tespiti zor maddelerde emsalsiz algılama teknolojisi



METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, bugüne kadarki en ileri seviye X-ray kontrol teknolojisini piyasaya sürerek, paketlenmiş gıda ürünlerindeki düşük yoğunluklu yabancı maddelerin tespitinde devrim niteliğinde bir adım attı. Yeni teknoloji, gıda üreticilerinin ürün geri çağırma durumlarından kurtulmasına, gereksiz ürün atık maliyetlerini azaltmasına, ürün bütünlüğünü iyileştirmesine ve marka itibarını korumasına yardımcı olacak.


Güven, tüketici için en önemli satın alma kriteri



Tüketiciler artık kullandıkları ürünlerle ilgili tüm bilgilere en kolay şekilde ulaşmak istiyor. Özellikle yüksek enflasyon döneminde, tükettikleri ürünle kurdukları güven ilişkisi, tüketicilerin satın alma kararlarında belirleyici bir faktör haline geldi. Güven ve kalite algısı birbirini tamamlayarak, ürün kalitesine olan güvenin temelini oluşturuyor. Etiket, marka ile tüketici arasında güven oluşturmanın ilk adımı ve aynı zamanda bir ürünle ilgili birçok önemli bilgiyi aktarmanın en pratik yolu.

METTLER TOLEDO Form+ ile hatasız formülasyon çözümleri



METTLER TOLEDO tarafından geliştirilen yenilikçi reçete yönetim sistemi çözümü Form+ ile formülasyon süreçlerinizde kullanıcı hatalarını önleyerek, genel israf azaltabilir, üretkenliği en üst seviyeye çıkarabilir ve ek bir maliyet kalemi olan yeniden işleme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz. 

Sürdürülebilir Gıda Ödülleri başvuruları başladı



Sürdürülebilirlik Akademisi'nin, gıda alanında önemli çalışmalarına geleceğin doğru gıda sistemlerini hedefleyen birçok yenilikçi lider projenin ortaya çıkmasına ilham ve yön vermesi amacıyla bu sene ikinci kez gerçekleştireceği Sürdürülebilir Gıda Ödülleri için başvurular başladı.