Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Yeni nesil yüksek değerli platformlar için Türkiye’den önemli bir örnek: TÜGİP



INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi Kıdemli Uzman Mahmut Kiper &
INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi, Takım Lideri Deniz Bayhan
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Tetra Pak araştırması: Tüketicilerin yüzde 63’ü sürdürülebilir ambalajı önemsiyor 



Dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketlerinden Tetra Pak, tüketicilerin sürdürülebilir ambalaj ve çevreye sorumlu tüketim konularına yönelik “Sürdürülebilir Ambalaj Araştırması” gerçekleştirdi. 505’i Türkiye’den olmak üzere dünya genelinde toplam 14 bin 500 kişinin katıldığı araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 63’ü, çevresel duyarlılığa sahip ambalaj üreten markaları daha fazla tercih edeceğini belirtiyor.

Danone Türkiye’nin pazarlama stratejisine Verda Duysak liderlik edecek



Dünyada 100 yılı aşkın, Türkiye’de ise 40 yıla yakın süredir mümkün olan en fazla sayıda insana gıda yoluyla sağlık ulaştırma misyonuyla yaşamın her evresinde tüketicileriyle buluşan Danone, üst düzey bir atamaya imza attı. Verda Duysak, Nisan 2024 itibariyle Danone Türkiye’nin faaliyet gösterdiği 3 farklı kategoride, 20’ye yakın yerli ve global markadan sorumlu yürütme kurulu üyesi ve CMO’su oldu.

Özen Altıparmak: “Tarımda kontrolsüz ilaçlamaya dur diyelim, çünkü arılar varsa bir geleceğimiz var”



Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Dünya Arı Günü’nde tarım ilaçlarının kontrollü kullanılması konusunda çağrı yaptı. Altıparmak, “Bir bal arısı polen ve nektar toplamak için kovanından 80 km² alanda uçabiliyor. Olumsuz çevre koşulları ve tarım alanlarının kontrolsüz ilaçlanması, arı popülasyonuna ve balın kalitesine zarar veren iki önemli etken. Çiftçilerimiz, iyi tarım ilacı kullanımı ve ilaçlamanın arıların uçmayacağı gece saatlerinde yapılması konularında teşvik edilmeli ve denetlenmeli” dedi.

METTLER TOLEDO’dan temizlik proseslerine dayanıklı, kırılmaz X-Chip teknolojisi: X1 Ph sensörü



Hassas cihazlar sektörünün önde gelen firmalarından biri olan METTLER TOLEDO tarafından geliştirilen X1 Ph sensörü, üstün özellikleriyle temizlik proseslerinin kalitesini yükseltiyor.

METTLER TOLEDO’dan zorlu uygulamalara uygun yeni X52 X-ray çözümü



METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, X2 Serisi ürünlerini tamamlayan yenilikçi X52 Çift Enerjili X-ray kontrol sisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ambalajlı ürünlerle ilgili zorlu uygulamaların taleplerini karşılamak üzere tasarlanan X52, son derece uygun bir fiyata algılama özelliklerinde yeni bir standart belirliyor. X52'nin tescilli yazılımı; tek enerji modu, çift enerji modu veya her iki mod arasında sorunsuz şekilde geçiş özelliğiyle daha fazla uyarlanabilirlik sağlar ve sistemin performansını uygulamaya göre optimize ediyor. 

Dünya ve Türkiye gastronomisinin kalbi İstanbul’da attı



Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” dünya ve Türkiye gastronomisine ışık tuttu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, gastronomiyi farklı disiplinlerle ele alarak, deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar. 

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi sonuç bildirgesi yayınlandı



8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla  9 – 10 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren kongrede 14 yabancı ve 37 yerli konuşmacı 2 ana oturum, 3 interaktif panel ve 8 paralel oturumda sunumlarını gerçekleştirdi. Kongrenin sonuç bildirgesi bugün kamuoyuyla paylaşıldı. 

Hayati Can: "Ucuz gıdaya ulaşmak için soğuk zincir yaygınlaşmalı"



Türkiye’de yılda üretilen 55 milyon meyve ve sebzenin %45’inin kayba uğradığını, bu oranın Avrupa’da ’lerde seyrettiğini açıklayan Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği – SOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayati Can, “Tarladan çatala geçen süreçte soğuk zincir uygulamalarında ülkemizde henüz olması gereken seviyede değiliz Ucuz gıdaya ulaşmak, gıda fiyatlarını yatay seyre almanın yolu iyi bir planlama, soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşması ve ihracatımızın artırılması sayesinde olacaktır” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.

Mersin tarımda bir ilke imza attı; 9 ulusal ürün konseyi bir araya geldi



Tarım Kanunu’na göre kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığı görev alanında faaliyet gösteren 9 ulusal ürün konseyi ilk defa bir araya geldi. Çay, pamuk, hububat, baklagil, turunçgil, kırmızı et, zeytin ve zeytinyağı, süt ve fındık konseylerinin başkanları, bakanlıktan üst düzey yetkililerinin katılımıyla bir araya gelerek ilk ortak toplantıyı gerçekleştirdi.