Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Derneği (GIFT) tarafından organize edilen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödülleri töreni, 24 Ekim Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak. Zirveye katılım için kayıt ücreti alınmayacağı açıklandı.
Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Derneği (GIFT) tarafından organize edilen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödülleri töreni, 24 Ekim Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak. Zirveye katılım için kayıt ücreti alınmayacağı açıklandı.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gıda hakkına dikkat çekti. Artan dünya nüfusunu beslemek, yeterli ve güvenli gıdaya erişimi sağlayabilmek için dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, “Sınırlı kaynaklar ve iklim krizinin etkileri gözetildiğinde dünya nüfusunu besleyecek miktarda gıda üretiminin, gıda endüstrisinin gelişmişliği ve güvenilirliğiyle paralel olduğunu görüyoruz” dedi.
Hem market hem de her öğün için pratik ve kaliteli yeme içme çözümlerini bir arada sunan yeni nesil mağazacılık anlayışıyla hizmet veren bonVeno, ‘Askıda Ne Var’ sosyal girişiminin alışveriş sponsoru oldu. Gerçekleştirilen iş birliği ile bonVeno, üniversite öğrencilerinin gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri alışverişlerinde destek olacak.
Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni 24 Ekim 2024’te Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall ve Demir Demirgil Salonlarında gerçekleştirildi. 750’den fazla katılımcının buluştuğu zirvenin bu seneki teması “İnovasyon ile Artı Değer Katmak” oldu.
Hem market ürünlerini hem de her öğün için pratik ve kaliteli yeme içme çözümlerini tek bir çatı altında toplayan yeni nesil mağazacılık anlayışıyla BonVeno, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Gıda Plus Ödülleri’nde “En Yenilikçi Gıda Satış Yeri” ödülünün sahibi oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit veya tağşiş ıapılan Gıdalar listesi, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. İstanbul Fatih’teki bir börekçide, börek iç harcında sakatat (taşlık) kullanıldığı ortaya çıktı.
Bu yıl United Barcode Systems için iki önemli dönüm noktasına tanıklık ediyoruz: globalde 30. yılımızı, Türkiye’de ise 5. yılımızı kutluyoruz. Bu özel an, sadece yılların getirdiği deneyimi değil, aynı zamanda kazandığımız başarıları ve iş birliklerimizi onurlandırmak için bir fırsat sunuyor.
* Bu içerik bir advertorial çalışmasıdır. Gıda Teknolojisi Dergisi’nin Eylül – Ekim 2024 sayısında yayımlanmıştır.
21-22 Kasım tariherinde onuncusu gerçekleştirilecek olan ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi için geri sayım başladı. Gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesinin hedeflendiği zirvede, gıda ve tarımın dönüşümünden sektörde yapay zeka kullanımına, ev dışı tüketimden gıda israfına kadar birçok konu ele alınacak.