TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, ette KDV oranının ve besilik canlı hayvan ithalatında alınan verginin %1’e düşürülmesinin, başta tüketici ihtiyacını karşılayabilmek adına çok önemli olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıl dünyanın sayılı vanilin üreticilerinden Norveç merkezli Borregaard firmasının EuroVanillin markasını Türkiye’ye getiren Doğal Katkı, aralarında unlu mamullerin de bulunduğu pek çok üründe yeni inovasyonların önünü açacak.
Ankara Üniversitesi Teknokent ek alanına yapılacak gıda teknokentinde "hassas tarım" alanları oluşturulacak.
Eleman.net, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerine ilişkin istatistiklerini paylaştı. En çok iş başvurusu yapılan sektörlerde ilk üç sırayı eğitim, gıda ve sağlık alıyor.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nezih Hekim, 10 soruda genetiği değiştirilmiş organizmaları (GDO) anlatıyor.
Dergimizin Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın gerçekleştirdiği Ayın Toplantısı’nda, gıda sanayinde yeni yaklaşımların ortaya konularak, en kısa sürede hayata geçirilmesi vurgulandı.
TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, son dönemde Türkiye’nin turizm gelirlerinde ciddi düşüşler yaşandığını anımsatarak, “Bu sebeple 2016’yı gıda ve içecek sektörü açısından itibar yılı olarak belirledik. Turizmden kaynaklanan eksikliği daha fazla ihracat yaparak kapatmak istiyoruz” dedi.
TÜBİTAK, sanayi kuruluşlarının, iç tüketim ve ihracata yönelik akıllı ve aktif ambalajların geliştirilmesini hedefleyen Ar-Ge faaliyetlerini destekleyecek.
Ankara Üniversitesi bünyesinde, yalnızca tarım, hayvancılık ve gıda üzerine araştırmalar yapan firmaların yer aldığı Türkiye'nin "ilk tematik gıda teknokenti" açıldı.
TÜİK'in 2015 yılı Satınalma Gücü Paritesi sonuçlarına göre Türkiye, gıda ve alkolsüz içecekler grubunda Avrupa'nın en ucuz 15'inci ülkesi oldu.