Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Özel gıda laboratuvarlarının sayısı son 5 yılda iki kat arttı



Özel gıda laboratuvarlarının istihdam ve nitelikli işgücü konusunda ciddi katma değer yarattığını belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, “Son dönemde faaliyetlerini durduran laboratuvarlar olmasına karşın, özellikle son 5 yılda özel gıda laboratuvarı sayısında neredeyse 2 kat artış yaşandı” diyor.
 

Gıdanın sürdürülebilir geleceği için tarımda istihdam desteklenmeli



Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TÜGİS’in öncülüğünde düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, bu yıl da gıda sektörünün önde gelen isimleri ve otoritelerini bir araya getirdi.
 

Y kuşağının kalbine giden yol inovasyondan geçiyor



1980'li yılların başı ile 1999'ların sonu arasında doğmuş kişiler Y kuşağı olarak tanımlanıyor. Türkiye’de 20 milyonun üzerindeki 15-34 yaş nüfusun yüzde 80'i kentlerde, kalan 5 milyonu yani yüzde 20'si ise belde ve köylerde yaşıyor. Yani Y kuşağı büyük oranda kentli bir kesim. Peki bu insanlar alışveriş yaparken ya da gıda tüketiminde nelere dikkat ediyor, öncelikleri arasında neler bulunuyor? Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Nielsen’in Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan ile gıda ürünlerinde 2017 trendlerini ve Y kuşağının satın alma davranışlarını konuştuk.  
 

Firuz Kanatlı son yolculuğuna uğurlandı



ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Kanatlı düzenlenen cenaze törenin ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
 

Karma Grup eğitim seminerleriyle gıda sektörüne katkı yapacak



Karma Grup, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştireceği eğitim programlarıyla gıda sektöründeki profesyonellere katkı sunmayı amaçlıyor. 
 

Karma Grup kadrosunu güçlendiriyor


Yayın: 07-11-2017
Kategori: Gıda

Karma Grup, kadrosuna kattığı iki tecrübeli isimle hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. 
 

Karma Grup’tan BRC Baş Denetçi eğitimi



Sadece denetçi adaylarının değil, gıda endüstrisindeki kalite yöneticilerinin de en çok ilgi gösterdiği eğitim 8 Ocak 2018’de İstanbul’da yapılacak.
 

Karma Grup’tan Alerjen Yönetimi Eğitimi



Zuhal Başaran tarafından verilecek eğitim 16 Aralık’ta yapılacak. 
 

Guido Barilla: Acilen mevcut kalkınma modelini değiştirmeliyiz



Gıdaların ve beslenme alışkanlıklarımızın dünyada yarattığı etkilerin tüm yönleriyle ele alındığı Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nun 8'incisi Milano'da gerçekleşti.
 

HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi 27-28 Aralık’ta yapılacak



HACCP Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi’nde gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılacak.