Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: hastalık

Gıda kaynaklı başlıca hastalıklar ve nedenleri



Gıda kaynaklı hastalıklar, genellikle kontamine gıda veya suyun tüketilmesi yoluyla vücuda giren bakteri, virüs, parazit ya da kimyasal maddelerin sebep olduğu, genellikle bulaşıcı veya zehirleyici hastalıklar olarak dikkat çekiyor. 
 

Yoğurt gripten koruyor



Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yapılan araştırmayla içerisinde yüksek sayıda bakteri bulunan, en az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğu belirlendi.
 

Çin kentinde bir kabus



Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı

Bal antibiyotikten daha etkili



Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre, bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor.
 

Temasla bulaşıyor, ilacı yok: RSV Virüsü 



İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Servet Öztürk son zamanlarda sürekli gündemde olan RSV Virüsü hakkında bilgiler verdi. Bu virüsün nasıl bulaştığını, neler yapmamız gerektiğini ve artan vakalar hakkında konuştu.

Klima hastalıkları son günlerde yaygınlaştı... Peki nasıl korunabiliriz?



Bastıran yaz sıcaklarında klimalar hem evde hem araçta hem de ofiste adeta imdadımıza yetişiyor. Öyle ki ‘serinleyeceğim’ derken çoğu zaman yol açabileceği riskleri önemsemeyebiliyoruz. Ancak dikkat! Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülcihan Özkan, klimaların yanlış ve bilinçsiz kullanımının soğuk algınlığı ve gripten klima zatürresine (lejyoner hastalığı) dek birçok ciddi akciğer enfeksiyonuna yol açabildiğini vurguluyor. Prof. Dr. Özkan, yaz aylarının masum görülen vazgeçilmezi klimaların yol açabileceği hastalıkları ve serinlerken hasta olmamak için alınması gereken 8 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.