Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu'ndan (TGDF) yapılan açıklamada, tüketicilere, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları, mevzuatla belirlenmiş hijyenik koşullarda üretilen sağlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
Prof. Dr. Günnur Tunçel ve Prof. Dr. Deniz Göktan
www.guvenligida.com.tr
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayi kuruluşlarını Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) vermiş olduğu “Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya davet ediyor; bu davete cevap vererek belgeyi almaya hak kazanan firmalardan birisi de temizlik ve hijyen teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Diversey oldu.
Gıda, tarım ve hayvancılık işletmelerine sunduğu temizlik ve dezenfeksiyon ürün ve uygulamalarıyla çiftliktan çatala gıda güvenliği zincirinde değer yaratan Kersia Türkiye’nin faaliyetlerini, Covid-19 sürecinde yaptıkları çalışmaları ve geleceğe yönelik hedeflerini Genel Müdür Veli Yayla ile konuştuk.
Hijyen konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden Diversey, insanların özgürce yaşamlarını sürdürebildiği, sağlıklı ve güvenli bir dünya olmasına katkı sağlamak vizyonuyla hijyen ihtiyacı duyan tüm sektörlere destek olmaya devam ediyor. Diversey, dünya turizm profesyonellerinin yeni buluşma noktası olacak olan 1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT’in hijyen sponsoru oldu.
Başta gıda sektörü olmak üzere birçok endüstri kuruluşuna ve akredite laboratuvara analiz, hijyen ve ürün güvenliğiyle ilgili ihtiyaç duyulan ürün ve bilgiyi sunduklarını belirten DiaTek Diagnostik Ürünler ve Teknik Danışmanlık Genel Koordinatörü Aslı İlgin, “Ürettiğimiz, geliştirdiğimiz ve ithal ettiğimiz ürünler ile Türk sanayinin daha hijyenik ve güvenli ürünler üretmesini hedefliyoruz” diye konuşuyor.