Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: hile

Zeytinyağı üreticileri: Tağşişe verilen cezalar yetersiz


Yayın: 07-01-2016

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinyağında tağşiş olarak tanımlanan hileli karışım suçuna verilen cezaların yetersiz kaldığını savunarak, "Bazı firmalar var, her 15 günde bir yakalanıyor, yüzü bile kızarmıyor, umurunda değil. Yakalanmanın bedeli ne? Milyonlar kazanıyor, yakalanıyor, 14 bin lira ceza ödüyor, sonra yine devam" dedi.
 

10 soruda gıda hileleri


Yayın: 15-02-2016
Kategori: 10 Soruda

İTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, “Küresel olarak gıda fiyatlarında artış ve rekabetin çok acımasız olması hilelerin artışındaki en güçlü nedenlerdir. Ne yazık ki mevcut veriler, gıda hilelerinin dünyada her sene arttığını ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini göstermektedir” diyor.    
 

BİM’den hileli bal açıklaması



Özel ürünleri arasında yer alan bir balın hileli çıkması hakkında açıklama yapan BİM Mağazaları, firma ile ticari ilişkilerini sonlandırdıklarını bildirdi.
 

Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler



Et ve tavuk dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler tüketicinin hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içeriğinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler et dönerin içine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Üstelik bunları tadımla anlamak mümkün değil.
 

Yazın döner tüketirken dikkat! 'Çeşitli baharatlarla bozuk etin tadı değiştiriliyor' iddiası



Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden döner, doğru marine edilip pişirilmediğinde sağlığımızı tehdit edebiliyor. Özellikle yaz aylarında çeşitli baharatlar eklenerek bozuk dönerin kamufle edildiğini söyleyen Dönerci Maydanoz Ali Kurucusu Ali Sarar, döner tüketirken dikkat edilecekleri anlattı.

Hileli gıdalar 2 Ekim'den itibaren bakanlığın sitesinden görülebilecek



Taklit, tağşiş ve hileli gıdaların tespiti elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılacak. Sistem, 2 Ekim Çarşamba günü saat 09:00 itibariyle kullanıma açılacak.