Küresel süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük kuruluşu olan Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) her yıl farklı bir ülkede düzenlediği Dünya Süt Zirvesi dört gün süreyle İstanbul’da yapıldı.
23 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri itibarıyla sokağa çıkma yasağı öncesinde en çok alınan ürünler alkolsüz içecekler, kahvaltılık ürünler ve ekmek oldu. Trendbox’ın İstanbul’da 1.000’den fazla noktadan aldığı verilere göre, 20-24 Nisan haftası un listeye giremedi. Yasaktan önceki günler 22 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe alışverişin en çok tercih edildiği günler oldu.
CNR Food İstanbul Fuarı, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 100’ün aşkın ülkeden 80 binin üzerinde sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak olan fuarda, 2 bini aşkın marka ürünlerini sergileyecek. 3.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratılması hedeflenen fuarın onur konuğu ise; Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas A. Gugler.
Altınbaş Üniversitesi ile Almanya Potsdam Üniversitesi, 'Ekmekte Alerjen Proteinler'i araştırıyor.
Kahve Dünyası, misafirlerinin seçimlerinden yola çıkarak Türkiye’nin dondurma tercihlerini inceledi. Araştırmanın sonuçlarına göre en çok tercih edilen dondurma çeşitlerinde Bitter Çikolatalı, Kaymaklı ve Çilekli Dondurma ilk üçte yer alıyor. En çok dondurmayı İstanbul ve Muğla tüketirken, dondurma en çok pazar günü yeniyor.
Ticaret Bakanlığı’nca, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı zincir market şubelerinde eş zamanlı olarak etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yapıldı.
Artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanan İstanbul’daki fırıncılar, 1 Şubat’tan itibaren ekmeği 3.5-4 TL’den satmaya başlayacak.
İstanbul'da ocak ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 13,78, yıllık yüzde 50,91 arttı. Böylece ocak ayındaki yıllık enflasyon, 2002 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeyi görmüş oldu.