Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Türkiye’de pastacılığın çok hızlı geliştiğini ve 20 milyar TL’lik cirosal büyüklüğe eriştiğini belirten Tüm Pastacılar Derneği (Tüm Pasder) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydemir, yetiştirilecek eleman bulunması noktasında büyük sıkıntı yaşandıklarını, bunu gidermek için de 1000 kişi kapasiteli pastacılık okuluna ihtiyaç duyduklarını açıkladı.
Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı İnci Özbek, “Kadın İstihdamı Raporu”nda değerlendirdi.
2016’nın ilk altı ayındaki istihdam rakamları işe alım piyasasının hızlandığına işaret ederken, 2015’teki sarı ışık, yeşile döndü. 2016’nın Haziran ayını da kapsayan ilk 6 ayında Kariyer.net’te yayınlanan yeni iş ilanı sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %8’lik artışa sahne oldu.
Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lideri konumunda yer alan TAB Gıda, büyüme planları doğrultusunda 2017 yılında yaklaşık 3 bine yakın kişiye yeni istihdam yaratacak.
Dinamik yapısı, güçlü AR-GE’si, ekonomiye ve işgücüne sağladığı katma değeriyle Türkiye’nin en büyük ikinci sektörü olan gıda sanayinde istihdam ve eğitime dair tartışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Artı Eğitim Dergisi olarak bu önemli konularla ilgili bugünkü durumu ortaya çıkararak, sektör bileşenlerinin öneri ve görüşlerini yansıtmaya çalıştık.
Et sektöründeki tek kadın üst düzey yönetici olan Bahar Özürün, sektöre girişimci ve kendi işinin patronu olarak geri döndü. ÖzDöner markasını yaratan Özürün, en kaliteli döneri üretme iddiasının yanında kadın istihdamını artırma ve yerel hayvancılığı destekleme projeleriyle sektörde farklılık yaratmayı hedefliyor.
Türkiye'de gıda işletmelerine resmi kontrollere giden 7 bin 137 görevliden sadece 1917'si gıda mühendisi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda güvenliğinin sağlanması için kamuda gıda mühendisi sayısının artırılması taleplerini tekrarladı.
Türkiye’de günümüzde hızla ivme kazanarak gelişme gösteren hazır yemek sektörü, gıda sektörünün en önemli alanlarının başında geliyor. Bu anlamda da ekonomi ve istihdamda öncü sektörler arasında yer alıyor. Özellikle de son zamanlarda artan ev dışı yeme-içme alışkanlıkları ve pek çok faklı alandaki kurumların hizmet talebi üzerine sektörün önemi giderek arttı. Dünyada sektörün toplam büyüklüğü 700 milyar dolara ulaştı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından ŞOK Marketler, yıl boyunca Türkiye genelinde yapacağı işe alımlarda önceliği depremzede vatandaşlara verecek.
Pizza Restoranları A.Ş.’nin 25 yıllık deneyimini arkasına alarak ‘Tek Fiyatlı Kahve Noktası’ konseptiyle 2019 yılında kurulan Coffy; büyümeye devam ediyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, İzmir ve Sakarya’da faaliyet gösteren marka yıl sonuna kadar 100’den fazla yeni şube açmayı ve yaklaşık 900 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.