Etiketler: izmir
İzmir'in gururu Kozmopolitan Gıda oldu
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi Kozmopolitan Gıda A.Ş., İzmir'in gururu oldu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın KOBİ'leri ve yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıttığı, "2012 Yılı KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"nde, "Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü"nü EZZİB üyesi İzmirli Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
‘İzmir, uluslararası gıda merkezi olmalı’
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’de süt ve süt ürünleri, kuru meyve ve su ürünlerindeki üretim kapasitesi, işleme ve pazarlama imkanlarının yüksekliği nedeniyle İzmir’in ulusal ve uluslararası gıda merkezi olması gerektiğini savundu.
İzmir’de boyoz ve boyozun geçmişi
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi
Bakliyatın tüketim şekli değişecek
Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki dönemde bakliyat tüketiminin sadece belli başlı yemeklerle sınırlanmayacağını, dünyada bakliyatta farkındalığın artmasıyla yeni trendlerin ortaya çıktığını söyledi.
İzmir boyozuna coğrafi işaret
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, "İzmir boyozu"nun coğrafi işaret olarak tescil edildiğini bildirdi.
Özsüt dünyaya açılıyor
İzmir markası olarak çıktıkları yolda Türkiye’nin markası olarak ilerlemekten gurur duyduklarını söyleyen Özsüt Genel Müdürü Güçlü Şeneler, “Şu anda yurt dışında Azerbaycan’daki üç mağazamız ile hizmet veriyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında en az 10 ülkeye ulaşmak” diye konuştu.
Karma Grup’dan Ankara ve İzmir’de yeni eğitim seminerleri
Karma Grup, gıda sektörünün ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine Ankara ve İzmir’i de ekledi
Gıdanın profesyonellerine HACCP Eğitimi
Gerçekleştirdiği çeşitli eğitim seminerleri ve atölye çalışmalarıyla gıda sektörünün profesyonellerine katkıda buunmayı hedefleyen Karma Grup, 10-11 Temmuz tarihlerinde İzmir’de HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Eğitimi düzenliyor.
Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi 20 Aralık’ta İzmir’de yapılacak
Karma Grup, 20 Aralık 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştireceği Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektöründeki profesyonellere değişen mevzuatlar hakkında kapsamlı bilgi sunmayı amaçlıyor.