Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: içecek

FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu ve İç Tetkikçi V.4.1 Eğitimi



İki günlük eğitime gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri, gıda üreticileri katılabilecek.
 

Ambalajın Ay Yıldızları ödüllendirildi



Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda ödüller  500'ün üzerinde davetlinin yer aldığı ödül töreninde sahiplerini buldu. Tasarımlarla katma değer yaratan ambalaj sektörü, 5 milyar dolarlık ihracata koşuyor.
 

Gürallar içecek sektörüne yönelik ürün sayısını iki katına çıkardı



Ambalaj tasarımına azami önem vererek, bu alanda ciddi yatırımlar yapan ve her zaman müşterilerine en iyi ürünleri sunmaya odaklanan Gürallar Cam Ambalaj (GCA), tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası arenada sayısız başarıya imza atmaya devam ediyor. Sadece tasarımda değil; üretimde de en yüksek kaliteye odaklanan ve başarılı projeler üreten GCA, içecek sektöründe piyasaya sürülen ürün sayısının iki katına çıkardı. 
 

Meyve suyu, sağlık ve 2020 trendleri



Ceyda Çelik
Aromsa Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü
 

ULUDAĞ, içecekte Türkiye’nin sağlık markası olmayı hedefliyor



7 kategori, 13 alt marka, 55 farklı ürün ve 112 farklı ambalaj ile iç ve dış pazarlarda faaliyet gösterdiklerini belirten Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, “Son dönemde Zencefilli Efsane Gazoz, Meyvelim Greyfurt, Greyfurtlu Frutti Extra ve sıfır şeker, sıfır kalorili Tonik ürünlerimizi ekledik. Yatırımları ve kapsamlı AR-GE çalışmalarımızı Uludağ’ı Türkiye’nin içecekte sağlık markası haline getirmek için gerçekleştiriyoruz” diyor.
 

Meyve sularında yeni üretim trendleri



Dilek Kaya Sarıgül - Döhler Türkiye Uygulama Laboratuvarları Müdürü &
Mert Alkış - Döhler Türkiye Satış Müdürü
 

2 binin üzerinde marka CNR Food İstanbul’da buluşacak



CNR Food İstanbul Fuarı, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 100’ün aşkın ülkeden 80 binin üzerinde sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak olan fuarda, 2 bini aşkın marka ürünlerini sergileyecek. 3.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratılması hedeflenen fuarın onur konuğu ise; Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas A. Gugler.
 

WorldFood İstanbul Fuarı 25 - 28 Kasım 2020’ye ertelendi



Katılımcılar ve ziyaretçiler başta olmak üzere, tüm paydaşların geri bildirimlerinin değerlendirilmesinin ardından daha verimli ve faydalı bir fuar geçirilebilmesi için 2-5 Eylül 2020’de düzenlenecek olan 28. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul’un 25-28 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verildi.
 

Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek: Pandemi tüketicileri ambalajlı içeceklere yönlendiriyor



Covid-19 salgınıyla birlikte ambalajlı ve güvenilir markalara talebin arttığına dikkat çeken Uludağ İçecek AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, “Güvenli içecek ve hijyen şartları bu dönemde tüketicilerin kafe ve restoranlarda aradığı ilk özellik. Artık bir kafeye veya restorana gittiğinde tüketici açık limonatayı bardaktan içmek istemiyor. Kapalı içeceğin gözünün önünde açılmasını hatta kendisinin açmasını tercih ediyor” diyor.”
 

WorldFood İstanbul Fuarı için geri sayım başladı



Geleneksel ve dijital fuar yaklaşımlarının entegre olarak kullanılacağı, 28. WorldFood İstanbul, keyifli ve yeni etkinlikleriyle kapılarını açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Fuarda sağlık ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede uygulanacağını hatırlatan Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ekonomik durgunluğu fuarlarla aşılacağının altını çiziyor.