Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: içecek

NielsenIQ: Ramazan’da yiyecek ve içecek satışları %20 artacak



Dünyanın önde gelen pazar araştırma şirketlerinden NielsenIQ, hızlı tüketim ürünlerindeki büyümenin Ramazan ayında süreceğini öngörüyor. Restoran ve toplu organizasyonlardaki kısıtlamaların pandemi nedeniyle sürmesi, hızlı tüketim ürünlerindeki büyümenin ev içi tüketim odaklı olarak devam edeceğini gösteriyor. 
 

Eski Tadında’dan doğal serinleticiler



Eski Tadında, hiçbir katkı maddesi içermeyen ve tamamen evlerimizdeki tariflerle hazırlanan soğuk içecekleri kullanıcılarıyla buluşturuyor. Ustaların ellerinden çıkma hem lezzetli hem de şifalı geleneksel şerbetler, organik limonlarla yapılan ve limon tuzu içermeyen limonatalar, taze organik meyvelerden üretilen ev yapımı kompostolar ile cam şişede fermente edilen sentetiksiz kombucha çayı bunlardan bazıları. Soğuk içecekler eskiden bu yana olduğu gibi katkısız şekilde hazırlandığında sadece sağlıklı olmuyor, oldukça üstün bir lezzet de sunuyor. Eski Tadında, bu tariflerin içerisine yakın zamanda soğuk yeşil çay ve soğuk kahveyi de eklemiş bulunuyor.
 

PepsiCo, ikinci çeyrekte net gelirini yüzde 20,5 artırdı


Yayın: 16-07-2021
Kategori: Gıda

2021’in ikinci çeyreği ile ilgili finansal sonuçlarını açıklayan PepsiCo, net gelirini önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 20,5 oranında artırırken, yüzde 12,8 oranında organik büyüme sağladı.
 

Gemak’tan 7 kıtada 46 ülkeye ihracat



Başta gıda ve içecek sektörleri olmak üzere kimya ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin tesislerine a’dan z’ye anahtar teslim mühendislik projeleri ve çözümler sunan Gemak A.Ş., 7 kıtada toplam 46 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
 

Gıda sektörünün profesyonelleri 5-7 Temmuz tarihlerinde F İstanbul Fuarı'nda buluşacak



F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini bir araya getirecek. 
 

Gıda ve içecek tesislerinde su yönetimi Burkut ile güvence altında



Pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren işletmenin üretim proseslerinde ihtiyaç duydukları suyun hazırlanmasında 38 yıldır çözümler sunan Burkut, geliştirdiği sistemlerle su verimliliğini %90’ın üzerine çıkarmayı başardı. Son yıllarda proses suyu hazırlanma projelerinin yanı sıra atık suyun geri kazanılması için de projeler üretip sistemler kurduklarını açıklayan Burkut Su Tekniği A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kaya Jason Burkut’la gıda ve içecek endüstrisinde su kalitesinin önemini ve bu alanda sundukları yenilikleri konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

AKYOL, inovatif ve son teknoloji ürünleriyle gıda sektörünün tercihi



Yarım yüzyılı aşkın deneyimiyle ölçüm cihazları, sanayi malzemeleri ürünleri ve analiz & kontrol ürünleri konusunda faaliyet gösteren Akyol Ticaret, gıda ve içecek endüstrisinde ağırlıklı olarak un, yem, yağ, bakliyat, makarna fabrikaları olmak üzere tavukçuluk, et ve süt, çikolata ve fındık fabrikaları gibi geniş bir sektöre hizmet veriyor. Her zaman inovasyona önem vererek, son teknoloji ve güvenilir ürünleri müşterilere sunduklarını belirten Akyol Ticaret Yöneticisi Yaşar Akyol, firma olarak çalışmalarını ve gündemlerinde bulunan konuları Gıda Teknolojisi’ne anlattı.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

F İstanbul, Türk gıda firmaları için önemli bir iş hacmi oluşturacak



Gıda ve içecek sektörü 2022 yılının birinci çeyreğinde 6,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 oranında artış gösterdi. Bu kapsamda, Federal Fuar & Kongre Yönetimi tarafından düzenlenen F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı, 5-7 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarını hedef alan fuar, sektör ilgililerini profesyonel alıcılarla buluşturacak.
 

Özgür Sofuoğlu: "F İstanbul marka bir gıda fuarı olacak"



Ulusal ve uluslararası fuar başarılarına imza atan SO Fuar Grubu 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı ile sektöre yeni bir yön vermeyi hedefliyor. SO Fuar Grubu Kurucusu ve F İstanbul Fuarı koordinasyonunu yürüten Özgür Sofuoğlu, F İstanbul’u gelecek yıllarda önemli bir marka haline getirmek istediklerini dile getiriyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Gıda sektörünün profesyonelleri F İstanbul'da buluştu



F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye ekonomisi için önemli bir köprü oluşturmayı hedefleyen fuar, sektör ihracatında önemli paya sahip Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere önemli sektör profesyonellerini buluşturdu.