Süt ve süt ürünlerinde 10 farklı kategoride plastik kasa üreten Güloğlu Plastik, AR-GE çalışmalarını ve yatırımlarını artırıyor. Ürünlerinin hafif, ergonomik ve kolay istiflenebilir olma özellikleriyle taşıma ve depolama sırasında kullanıcılara büyük kolaylıklar sağladığını belirten firmanın Genel Müdürü Gülçin Güloğlu, “Plastik kasalarımızın hem sağlık açısından uygunluğunu hem de verimliliğini yükseltmeyi hedef alan bir kalite anlayışımız var” diyor.
Karma Grup, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştireceği eğitim programlarıyla gıda sektöründeki profesyonellere katkı sunmayı amaçlıyor.
Bir gün olarak erçekleştirilecek Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne; gıda firmalarının üretim bölüm yöneticileri, kalite yöneticileri ve çalışanları, mühendisler katılabiliyor.
Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması Anatolian IOOC, yedi ülkeden yirmi dört jüri üyesinin katılımıyla, Oleolog Birsen Can Pehlivan’ın direktörlüğünde, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası’nın katkılarıyla 29 Mayıs-1 Haziran arasında Edremit’te düzenleniyor. Yarışmanın panel liderliğini İtalyan Antonio Giuseppe Lauro yapıyor.
Dondurulmuş organik meyve sektörünün güçlü oyuncularından Mapeks Organics, TOMRA’nın Blizzard optik ayıklama makinesi ile ürün kalitesi ve kapasitesini artırmayı amaçlıyor.
Karma Grup tarafından organize edilen Kalite ve Ürün Deneyim Semineri bu yıl “Tüketici Eğilimleri ve Sürdürülebilirlik” bakış açısıyla “Rafta Kalite”yi ele alacak. 23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde gerçekleşecek seminerde, alanında uzman akademisyenler ve sektör liderleri tasarımın gücü ve tüketici davranışlarına etkisini, gıda işleme süreçlerinde geri kazanım stratejilerini ve sürdürebilirliği, rafta kaliteyi sürdürebilirlik bakış açısıyla değerlendirecek.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Duyusal Analiz Eğitimi” 15 Aralık Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.