Etiketler: karaman
Döhler meyvenin gücünü süt ile buluşturuyor
22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
ISO 19011: 2018 İç Tetkikçi Eğitimi 26-27 Haziran’da yapılacak
Türkiye’de ambalajın pazar büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, 2021 yılında Türkiye ambalaj sektörünün genel görünümünü Gıda Teknolojisi Dergisi’ne değerlendirdi.
Bulgur üretiminin geleceğine ata tohumu Ahmet Buğdayı damga vuracak
Türkiye’de tahıl üretiminin önemli merkezlerinden Karaman’da buğday hasat sezonu devam ediyor. Duru Gıda’nın Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında geliştirilen ve bu yıl ilk kez çiftçiyle buluşan ata tohumu Ahmet Buğdayı’nda da ilk hasat gerçekleştirildi. Bulgurluk olarak ekimi yapılan, susuzluğa dayanıklı, kaliteli, yüksek verimli yapısıyla Ahmet Buğdayı’nın Türkiye ekonomisine 750 milyon TL’lik katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.
Duru Bulgur, 2 bin yııllık Ahmet Buğdayı’nı yeni nesillere aktarıyor
Duru Bulgur’un Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi iş birliğiyle Türk tarımına yeniden kazandırdığı ata tohumu Ahmet Buğdayı, Karaman’da çiftçilere dağıtımının ardından, geniş alanlarda üretilmesi için tekrar toprakla buluşturuldu. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Lezzeti ve kalitesiyle üreticinin ilk tercihi olacağına inandığımız bu ata tohumu buğdayın Türk tarımında kalıcı olmasını sağlayarak geleceğe miras bırakmaya kararlıyız” dedi.