Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Arı 3 Teknokent’te gerçekleştirilecek.
4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde konuşan BESD-BİR Başkanı Dr.Sait Koca, “2025 yılında Türkiye’nin et tüketiminin 32,9 kg kanatlı eti ile birlikte toplam 48,7 kg’ye yükselmesini hedefliyoruz. Böylelikle, yakın gelecekte Dünya ortalaması olan 43,9 kg kişi başı et tüketimini geçmek ve daha sonraki yıllarda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak hedefimizdir” dedi.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3 - 4 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde 6.'sı düzenlenecek olan Gıda Güvenliği Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlanarak geriye sayım başladı.
Ambalaj tedarikinde Avrupa ve Avrasya’nın merkezi olan Türkiye, sektörün dünya genelindeki en önemli isimlerini ve tüm paydaşlarını İstanbul'da ASD tarafından düzenlenen Uluslararası Ambalaj Sanayi Kongresi'nde buluşturdu.
Depremden sağ olarak kurtulan binlerce depremzedeye yardımda bulunan Arabica Coffee House’un CEO’su Av. Sertaç Yalçın, deprem bölgesine konteyner desteği sağlayacaklarını duyurdu.
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından 2011 yılından beri düzenlenen 6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK-6), 01-05 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya’da Titanic Deluxe Golf Belek’te yapıldı. Sektörde Türkiye’nin uluslararası katılımla gerçekleşen en büyük ve tek kongresine 32 ülkeden ziraat, veteriner hekim, gıda mühendisleri ve tıp doktorlarından oluşan 800’den fazla bilim insanı ve sektör paydaşı katıldı.
Gıda Güvenliği Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen “Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.