Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: konya

Konya Ovası Türkiye'yi doyuruyor


Yayın: 14-12-2012
Kategori: Gıda

Türkiye'de en fazla tarım alanına sahip il olan Konya, buğday, şeker pancarı, kuru fasulye, havuç, yumurta ve süt üretiminde ilk sırada yer alıyor.


Doğanay Şalgam, Mehmet Şef’le mor havuç hasadını başlattı



Doğanay Gıda, Türkiye’de sadece Konya Ereğli’de üretilebilen ve şalgamın ana maddesi olan mor havucun ilk hasadını Şef Mehmet Yalçınkaya ile gerçekleştirdi. Yalçınkaya “Şalgam mor havucun fermente olmasıyla üretilen çok lezzetli bir içecek, şalgam tüketiminin özellikle gençler ve çalışanlar arasında son zamanlarda arttığını görüyoruz” dedi.