Etiketler: köfte
Pandemide huzuru sofrada bulduk
Ödeme teknolojileri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Mastercard’ın Türkiye ve Avrupa’nın mutfak tercihlerine dair yayınladığı yeni raporu pandemi dönemindeki yemek alışkanlıklarını gözler önüne serdi. Avrupa genelinde, köfte, spagetti ve krep gibi alışılagelmiş yemekler en çok tercih edilen tarifler arasında. Mutfak becerilerini en çok geliştiren ülke ise Türkiye oldu. Pandemi ile canlanan evde akşam yemeği partisi trendi kalıcı olacağa benziyor.
Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' açıklaması
Köfteci Yusuf şirketi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucu numunelerinde domuz eti tespit edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını iddia eden şirket, analiz sonuçlarının usulsüzlük içerdiği ve gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Şirket, yaşananları 'karanlık kumpas' olarak nitelendirdi.