Belçika’nın dünyaca ünlü markası La Lorraine Manisa’da gerçekleştirdiği 100 milyon TL yatırımla Türkiye’nin unlu mamul, pasta ve fırıncılık alanındaki alışkanlıklarına yeni bir anlayış getirecek.
Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA’nın Mayıs 2016’da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak ‘Nutella’ ile ilgili ortaya atılan pek çok iddiaya cevap verdi.
Mart 2016’dan bu yana dünyanın en önemli gıda ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo’nun Türkiye’deki operasyonlarını yöneten Yüksel ile sektördeki çalışmalarını, ajandasında bulunan yeni projeleri ve iş dışındaki hayatını konuştuk.
Türkiye’nin ihracat lideri olduğu kuru domates ve yarı kurutulmuş dondurulmuş domates alanının önde gelen firmalarından DFS Gıda, ürün kalitesi ve güvenilirliğini artırmak üzere TOMRA’nın Blizzard makinesini kullanıyor.
Türkiye’nin 33 farklı şehrinde, 110 üretim tesisiyle hizmet veren BCC Catering, yeni mutfağını Manisa’da açtı. Ana hedeflerinin Manisa bölgesinde kalitesiyle tercih edilen bir şirket olmak olduğunu belirtilen BCC Catering Genel Müdürü Vedat Uluğ, “İlk altı ayın sonunda Manisa mutfağımızda yüzde 80 doluluk hedefliyoruz” dedi.
Türkiye, üretiminde dünya lideri olduğu kirazda, ilk hasattan sonra geçen 2 haftalık süreçte kiraz rekoltesi ve kalitesindeki pozitif ilerlemenin etkiyle ihracat hedefini 250 milyon dolardan 300 milyon dolara yükseltti.