Genetik yatkınlık olsa bile diyet, fizik aktivite ve psikososyal fenomenler gibi obezitenin ortaya çıkıp çıkmayacağını belirleyen pek çok çevresel faktörün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nezih Hekim, yeni ve sağlıklı gıda üretim yollarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, sosyal inovasyonun ürüne yansıtılması gerektiğini vurguladı.
Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Türkiye ekonomisi ve gıda sektörünün bugünkü durumuna ilişkin önemli saptamalar yaptı.
Obezitenin sadece insanın dış görünümünü etkilemediğini, aynı zamanda pek çok ölümcül hastalığa sebep olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de obezitenin her yaşta hızla arttığına dikkat çekti.

Yeni yılın ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında konuşan eski parlamenter ve Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı, Ekonomist Aydın Ayaydın, Türkiye’nin iç tüketime dayalı büyüdüğünü ancak bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi.
Avukatlık mesleğinde yarım yüzyılı deviren Haluk Eldem, Türkiye gıda sektörünün yakından tanıdığı bir isim. 1980’li yıllarda çağdaş bir gıda mevzuatının yapılması konusunda önemli çalışmalara imza atan Eldem, bugünkü kanunun oluşmasına büyük katkılar sağladı. Bir Mardinli olarak Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (MAREV) kurucusu ve halen Genel Başkanı da olan Haluk Eldem ile geçmişten günümüze keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

İktisatçı Prof. Dr. Kenan Mortan, Türkiye’de çeşitli dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerin kamu açıklarından kaynaklandığını belirtiyor.
Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, teknolojik gelişmelerin ve küreselleşme sürecinin dünya siyasetini ve ekonomisini derinden etkileyen sonuçlara yol açtığını belirtiyor.
Kahvaltı Sohbetleri’nde konuşan Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Hekim, tüketilen gıdaların ve bağırsakta bulunan bakterilerin çalışmasının insan sağlığını, psikolojisini ve fizyolojisini önemli ölçüde etkilediğini belirtiyor.
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher; ilaç sektörünün gıda ve savunma sanayi gibi stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin inovatif çalışmalarla ilaç üretimine ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.