Etiketler: meyve
Sebze ve meyvede barkod dönemi başlıyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yeni Hal Yasası ile birlikte 1 Ocak’tan itibaren sebze ve meyvede barkodlu sisteme geçmeyi planlıyordu. Ancak altyapıdan kaynaklı gecikmeler nedeniyle henüz uygulamaya geçilemedi.
Meyveler hakkında yaz tüyoları
Sağlık profesyonelleri, bebek ve çocuklarda meyve tüketiminin önemi ve bilinmesi gerekenlerle ilgili önerilerde bulunurken, iyi tarım uygulamalarıyla üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Oluklu mukavva kutular meyvelerin ömrünü 3 gün uzatıyor
İtalya’da yapılan bir araştırma, oluklu mukavva kutularda paketlenen meyvelerin raf ömrünün, tekrar kullanılabilir plastik kasalarda paketlenen meyvelere göre 3 gün daha uzadığını ortaya koydu.
Yeni nesil tatlı Danissimo raflarda
Danone “yeni nesil” tatlı olarak konumlandırdığı yeni ürünü “Danissimo”yla, pazara iddialı bir giriş yaptı.
2016’da 20 milyon ton meyve ürettik
Dünya meyve üretiminde 2002 yılında 12’nci sırada yer alan Türkiye’nin 2014 yılında 5’inci sıraya yükseldiğini anımsatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili Mesut Akdamar, “2002 yılında ülkemizin meyve üretimi 14 milyon ton iken, geçtiğimiz yıl %43,5 artışla 20 milyon tona ulaştı” dedi.
Döhler meyvenin gücünü süt ile buluşturuyor
22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
Tuncer Kırtıloğlu: Tunay Gıda ile Erzincan’dan dünyaya açılan bir marka yarattık
Erzincan’ın önde gelen firmalarından Tunay Gıda, meyvelerin yararlarından ödün vermeden, insan ve çevre sağlığını koruyarak, organik tarım metotlarıyla üretim yaparak, topraktan insana uzanan bir değer zinciri yarattı ve böylelikle hem Türkiye meyve suyu sektörünün ve hem de dünyanın en iyileri arasında olmayı başardı. Üretiminin %97’sini ihraç eden firma, ülke ekonomisine sezonluk 14 ila 15 milyon dolar gibi çok önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu ile geçmişten günümüze Tunay Gıda’nın gelişim sürecini ve renkli yaşamına dair keyifle okuyacağınız bir şöylesi gerçekleştirdik.
Tüketiciler yılbaşını evde geçirmeyi tercih ediyor
12 milyon Money üyesi müşterisinin yılbaşı dönemindeki harcamalarını analiz eden Migros, ek olarak gerçekleştirdiği anket ile tüketicilerin yılbaşı alışverişlerini tespit etti. Araştırma sonuçlarına göre ankete yanıt verenlerin yüzde 92’si bu geceyi kendi veya yakınlarının evinde geçirmeyi tercih ettiğini söylüyor.
Koronavirüs evimizdeki sebze ve meyveyi de tehdit ediyor
Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor.