Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: meyve

Yaza rağmen yaş sebze-meyve fiyatı düşmedi



Birçok üründe yeni mahsulün çıkmasına rağmen yaş sebze meyve fiyatları pazarlarda hala yüksek seyrediyor. Yetkililerce, girdi maliyetleri, arz ve talebin fiyatları etkilediğini belirtiyor.
 

Tek başına su yetmez, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli



Su, vücudumuz için en önemli yaşam kaynaklarının başında geliyor. Vücudun susuz kalması cilt problemlerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, su tüketiminin artırılması oldukça önemli. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, su dışında sıvı kaybına en çok destek sağlayan unsurun meyve-sebze olduğunu belirterek, günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketilmesini öneriyor.
 

Yaş sebze meyve mamulü ihracatı 1 milyar dolara ulaştı



Yaş meyve sebze mamulü ihracatçıları 1 Ocak-28 Ağustos döneminde yüzde 6 artışla ihracatını 1 milyar 24 milyon dolara taşıdı.
 

Ege Bölgesi'nde tarım ürünleri ihracatında zirve el değiştirdi


Yayın: 14-09-2020
Kategori: Gıda

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği son bir yıllık dönemdegerçekleştirdiği 985 milyon dolarlık ihracatla zirvenin yeni sahibi oldu.
 

Migros, kooperatiflerden toplam 1000 ton ayva ve kivi alımı yaptı


Yayın: 22-11-2021
Kategori: Gıda

Türkiye’nin en fazla meyve ve sebze satan perakendecilerinden Migros, Tarım Kredi Kooperatifleri iş birliği ile Denizli’deki kadın ayva üreticilerinden 235 ton alım yaptı. Migros aynı zamanda Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki üreticilerden de 765 ton kivi alımı gerçekleştirdi. 
 

Minimal işlem görmüş meyve - sebze sektörü



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi Üyesi Doç. Dr. İbrahim Sani Özdemir, Gıda Teknolojisi Dergisi için minimal meyve ve sebze sektöründeki son gelişmeleri ve TÜGİP tarafından bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları anlatıyor. 

Mustafa Manav: Soğanda verilen fire fiyat artışında önemli rol oynuyor



Radyo Trafik’te yayınlanan Ticaret Trafiği programına konuk olan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve 21. Dönem İTO 13 No’lu Meyve Sebze Komitesi ve Meclis Üyesi Mustafa Manav önemli açıklamalarda bulundu.

Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerjisi riski daha yüksek



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sait Karaman, son yıllarda besin alerjisi olan çocukların sayısında artış olduğunu belirterek, “Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerji riski ilkbahar ve/veya yaz aylarında doğanlara göre daha yüksek. Sezaryen doğumlar da besin alerjisi riskini artırıyor. Bebeğinde besin alerjisini önlemek için anne adaylarının beslenme şekillerinde yapacakları değişiklik önemli. Gebelik ve emzirme döneminde meyve, sebze ve balık tüketiminin bebeklerde alerji gelişimini önlediğine dair bilimsel kanıtlar var” dedi.

Perla Fruit yüksek ürün kalitesine TOMRA teknolojileriyle ulaşıyor 



Türkiye’nin önde gelen yaş meyve sebze ihracatçılarından Perla Fruit, kiraz üretimindeki iddiasını TOMRA’nın sunduğu teknolojilerle artırıyor.