Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: mikotoksin

Analizde farklılaşmaya odaklanan Nanolab müşteri gamını ikiye katlayacak



İlk numunesini Aralık 2011’de kabul eden Nanolab Gıda, Yem, Su, Analiz ve Kontrol Laboratuvarı, 2014 itibariyle analiz kapsamını ve müşteri portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Çalışmalarını ve hedeflerini Gıda Teknolojisi’ne anlatan Laboratuvarın Müdürü Gökçe Gürsoy, son yıllarda gıda mevzuatında meydana gelen değişikliklerle beraber laboratuvarların çalışmalarının sağlam bir hukuki zemine oturduğunu belirtiyor. 

Mikotoksinler gıda maddelerindeki gizli tehlike: "Fazla tüketilmesi kansere yol açabilir"



Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, gıda maddelerindeki küf kaynaklı gizli tehlikelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, mikotoksin türlerinin fazla tüketilmesinin kansere yol açabileceği belirtildi; küflenmiş gıdaların, küflenmiş kısımlarının atılarak diğer kısımlarının tüketilmesinin yanlış olduğu vurgulandı.